0.5 C
Cegléd
2023. december 7. csütörtök
spot_img

A kisemberek megmozdultak

Szeptember 1-jén avatták fel a Kámáni erdőben, az egykori István-ligeti mulató helyén az építés 100 évfordulójára állított emlékoszlopot. Az avatáson Hegedűs Ágota alpolgármester és Reznák Erzsébet a Kossuth Múzeum igazgatónője mondott beszédet.
– Kezdődött minden azzal, hogy szeretvén a természetben való biciklizést rátaláltunk barátainkkal a Kámáni erdőben erre a helyszínre. – számolt be a kezdetekről lapunknak az ötletadó-szervező Hegyi Ferenc. – Korábbi ismereteimből emlékeztem történetére ennek a maga korában fantasztikus táncos, mulatós helynek. 1912. augusztus 4-én volt az átadása. A korabeliek annyira szerették e helyet, hogy külön vonatot indítottak a mulatságok napjain. Sokan mulattak itt, hiszen méretei – 28 x 20 méter – lenyűgözőek voltak. E Szaletlit László László ács, Izsó János kőműves és Tiszavölgyi Kornél festő készítette. Hányattatott sorsa megmutatkozik abban, hogy csendőrök is lakták, majd „szép csendben” az ’50-es évek végén elbontották.
Az emlékállítás ötletét tett is követte, a szervezők terepet rendeztek, terveztek, és elkészítették az oszlopot. – Ezúton szeretnék köszöntetet mondani önzetlen munkájukért a kisembereknek: a támogató Szabó Péter, a tervező Király Rozália, a kivitelező Hegyi Csaba, a helyszínt biztosító Szabó Béla, és az ötletadó jómagam voltunk. Kezdeményezésünkkel reméljük elindítottuk a kisemberek mozgalmát. – tette hozzá Hegyi Ferenc.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Mutatjuk, milyen típusú művirágok vannak a boltokban!

    Az élő virágnak megvan a varázsa, ám nem mindenki...

Retró stílus a konyhában: ezekkel a készülékekkel dizájnos lehet az otthonunk

    A konyha szinte minden esetben a lakás egyik legfontosabb...

A cellaformázástól a diagramok beillesztéséig

    Te jól ismered a táblázatkezelőt? Használod a munkád során?...

A tökéletes éjjeli fény gyermekek számára

    Némely babaszoba-kiegészítők kiválasztása rendkívül egyszerű, azonban vannak olyanok, melyeket...

Innovációk az otthon védelmében

    A biztonság olyan érték, amelyre mindannyian nagy figyelmet fordítunk....