28.2 C
Cegléd
2024. június 25. kedd
spot_img

Hiányos volt a tényfeltárás

A szóvivő arról nem kívánt felvilágosítást adni, hogy mit hiányolt az országos főkapitány a tényfeltáró vizsgálati jelentésben.
Az ORFK szóvivője emlékeztetett: Hatala József augusztus 22-én rendelte el a Pest megyei városban néhány nappal korábban történtekkel kapcsolatos vizsgálatot, amely mint hangsúlyozta, nem konkrét személy ellen irányul.
Cegléden augusztus 19-én este mintegy 400-an gyűltek össze a város külterületének néhány utcájában, a többi között a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai, illetve szimpatizánsai. Miután feszülté vált a helyzet helyi romák és nem romák között, a környék romák lakta házait mintegy 70-80 rendőr zárta el az összegyűltektől.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi közlése szerint még előző este érkezett bejelentés, hogy egy 20-30 fős csoport Cegléd belterületén hangoskodással, félelemkeltő módon zavarja a helyiek nyugalmát. A rendőrök nem találták a helyszínen a bejelentésekben szereplő csoport tagjait. Az eset kapcsán csoportos garázdaság miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen.
A konfliktus előzményeiről szólva a Pest megyei város utcáiban összegyűltek az MTI munkatársának akkor azt mondták: az utóbbi időben megszaporodott – szerintük romák által elkövetett – lopások miatt kérték az Új Magyar Gárda segítségét. Állításuk szerint szombat este “rendfenntartó sétára” indultak a Kékkő utca térségében, amikor mintegy 80, kerti szerszámokkal, kardokkal és egyéb szúró-, illetve vágóeszközzel felfegyverkezett roma rontott rá a 15-20 “járőrözőre”.
Az Ide tartozunk! Roma Közösségi Hálózat képviselői a szélsőséges romaellenes megnyilvánulások elleni tiltakozásul egy petíciót fogalmaztak meg, amelyet eljuttattak a belügyminiszternek. A több mint kétezer ember által aláírt dokumentumra a tárca közleményében úgy válaszolt: a kormány és a Belügyminisztérium “az ország valamennyi polgárát képes megvédeni a támadásoktól”, minden szélsőséges, rasszista, antiszemita, gyűlölködő megnyilvánulás ellen fellépnek. Hozzátették: “Magyarország egyetlen települését, városrészét, utcáját nem uralja semmilyen szélsőség, a közrend, a közbiztonság szilárd”.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Testépítés felsőfokon

Európa bajnok és Abszolút Európa bajnok lett május végén...

Nyáresti melódiák

Ezen a címen ad otthont egy különleges hangversenynek a...

Kullancsveszély

Nyári időszak lévén sokkal többet vagyunk a szabadban: kirándulások,...

Visszatért Peller Károly zaklatója: a feleségének adja ki magát

Peller Károlyt közel 10 éve üldözi zaklatója, K. Hajnalka....

Kick-boksz sikersorozat

Június 14-én Bogdán Vencel a 29. Budapesti kick-box világkupán...