17.5 C
Cegléd
2024. május 24. péntek
spot_img

Gondozatlanok a ceglédi sírok

A sírok gondozása/gondozatlansága egyébként nem csupán gazdasági kérdés, nem csak szegényesebb sírok elhanyagoltak: két éve állított félmillió forintos síremlék is be van nőve gazzal, és közel egy éve száradnak rajta a koszorúk. Abonyi Ferenc szerint azonban a probléma forrása nem is az időhiányban keresendő, az sokkal mélyebben található, a lélek mélyén. 
– Az emberek jóérzése, becsülete kiveszőben van, ez a baj. 25 éve dolgozom itt és egyre rosszabb a helyzet, egyre több az elhanyagolt sír. Pedig a rokoni kötelékek nem szakadnak meg a halállal, a gondoskodás róluk nem ér véget a temetéssel. Ez különösen erkölcsi kötelessége lenne az örökösöknek. Egyre ritkább a naponta temetőbe járó idősek látványa is, bár van olyan, aki napi kétszer látogatja meg 15 éve elhunyt házastársa sírját. De ez a ritka. – mesél a családi kapcsolatok általános lazulásának temetőbeli jelenségéről és a kevés kivételről. A fenntartó egyháznak és a temetőgondozónak nincs jogi lehetősége arra, hogy kötelezzék a hozzátartozókat a sírok rendbentartására, csak felhívhatják a figyelmet a kötelességükre.
– Nem is gondolom, hogy kényszerrel kellene kikövetelni azt, ami lelkiismereti kérdés. Inkább csak a Panorámán keresztül is szeretnénk felhívni az érintett hozzátartozók figyelmét.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...