20.3 C
Cegléd
2024. július 20. szombat
spot_img

„A nagyváros a második tesconál kezdődik”

„A kereskedelmi tévé nem tehetséget keres, hanem pénzt.” – ehhez hasonló mondatokkal vezette be kiállítását Szkoti. Erős és ironikus mondatait a párba állított fényképek alá komponálta. Úgy tűnt, sokkal inkább a képek illusztrálták a szövegeket, a mondatokban meghatározó kritikus életfelfogás érezhető a fogyasztói társadalommal kapcsolatban. „Gyűltek a mondatok, amik önállóan nem állták volna meg a helyüket, például egy novellában, ezért összeillesztetem őket a képekkel.” – mondta Szkoti, aki a nézőkre bízta, hogy kapcsolatot fedezzenek fel a képek által kiváltott hatás és a szövegek mondanivalója között. A fiatal fotós nem tulajdonít nagy jelentőséget annak, hogy alkotásaiban mély jelentést fedezzenek fel a nézők, úgy gondolja, a szépség a fontos és hogy „jól essen ránézni”. Péter főleg tárgyakat szeret fényképezni. A fotókon sokszor megjelenik a víz és különböző szárított virágokat, gyümölcsöket is felhasznál, majd a kész kép színeit addig manipulálja képszerkesztő programmal, amíg egy ponton elégedett lesz vele.
A makro tárgyfotók mellett Szkoti embereket is megörökít. Egyik történetéből megtudtam, hogy sokkal nehezebb beazonosítani egy fényképen szereplő személyt egy kiállításon, mint a népszerű közösségi oldalon. „A képen látható dobos itt volt a megnyitón, de csak akkor ismerték fel az emberek, amikor kiraktam a képeket a facebookra.”- mondta. (ide jön a kép a dobosról)
Ez a tárlat sajnos már véget ért, de a későbbiekben is számíthatunk az alberirsai fotókör tagjainak különböző érdekes kiállításaira.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...