11.5 C
Cegléd
2024. február 23. péntek
spot_img

Polgárőr-verés az Ugyerban

A helyszínre kiérkező rendőrök, már nem találták a ott az elkövetőket, de a tanúk segítségével hamar elfogásra kerültek és gyanúsítotti kihallgatásuk folyik. Mint a rendőrség illetékese Czigány János rendőr hadnagy elmondta, hétfőn délelőtt bíróság elé állították a két elkövetőt, akiknek számláján már több erőszakos bűncselekmény is van. Kérdésünkre, milyen büntetés várható, azt mondta, korai még erről nyilatkozni, de annak mértékét a sérülés foka, az elkövetők büntetett előélete, a megvalósult bűncselekmények és az a tény, hogy a postás és a polgárőr milyen minőségben voltak jelen – fogják meghatározni. A rendőrség várhatóan a közrend és közbiztonság helyreállítása érdekében – tekintettel az előzményekre és a sértettek hivatalos személy voltára – a lehető legnagyobb szigorral fognak eljárni a tettesekkel szemben.
Az ugyeri polgárőrök szokásos minden hónap első péntekén tartott gyűlésükön, a friss eseményeket is értékelték. A megbeszélésen 10-15 polgárőr volt jelen. Sebők László Cegléd Város Polgárőr Egyesület – amelyhez az ugyeri körzet is tartozik – vezetője szerint, úgy tűnik egy segítő nem elég, 2-3 is kellene a postás mellé. Tűrhetetlen, ami az Ugyerban van, az a furcsa, hogy az etnikai konfliktus a Kékkő utcában, és nem náluk robbant ki. Néhány éve például vasvillával, kaszával támadtak a közelmúltban elhunyt Bajusz József polgárőrre, csontját is törték – éppen azok, akik most megtámadták a postást.
A polgárőr vezető szerint a törvényekkel nincs baj, a betartatását kéne elérni, több helyi rendelettel. A város egyébként támogatja az ingyen dolgozó polgárőröket üzemanyaggal, autóval, akik munka után végzik önkéntes szolgálatukat. A gyűlésen felvetették az önkormányzati képviselők felelősségét is, akiket – mint elhangzott – ritkán látni. A helyiek összefogásának szükségességére is rámutatott az egyik polgárőr: – Reszkessetek magyarok, ha nem tudtok összefogni. Mert ha baj van, az emberek hátat fordítanak egymásnak, míg a bűnözők bandában garázdálkodnak. A nap folyamán a kórházat is megjárt K. János is részt vett az esti gyűlésen, de nem kívánt nyilatkozni, az ügyet – mint elmondta – a rendőrségre bízza.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...