14.7 C
Cegléd
2024. június 15. szombat
spot_img

Korondi: a ceglédi kapitány mondjon le!

Korondi Miklós országgyűlési képviselő, a ceglédi Jobbik elnöke keddi tájékoztatóján hangsúlyozta: a jelentésből, hogy a cigány kisebbség egy része bűnöző életmóddal tartja fent magát és a lakosságnak elege lett a folyamatos lopásokból, betörésekből, rablásokból, ezért kérték az Új Magyar Gárda segítségét augusztus 14-én. A jobbikos politikus szerint a gárda jelenléte miatt “napokon keresztül nem tudták a bűnöző életmódjukat folytatni és ez vezetett oda, hogy augusztus 18-án 70 felfegyverzett cigány megfutamított 17 gárdistát és 5 rendőrt.”
Korondi Miklós hangsúlyozta azt is: augusztus 19-én egész nap a helyszínen volt és délután telefonon kérte a Pest Megyei és az Országos Rendőr-főkapitányságot, hogy növeljék a készültséget Cegléden, mert nagyon feszült a helyzet. A jobbikos politikus szerint ha ő nem kéri a készenlét megerősítését, akkor komolyabb konfliktus is kialakulhatott volna.
Úgy vélte: a ceglédi emberek augusztus végén megtapasztalhatták a rendőrség által alkalmazott kettős mércét, hiszen amíg “a ceglédi rendőrfőkapitány a felfegyverzett romákkal beszélgetett, addig a magyar embereket a rendőrök napokon keresztül vegzálták, zaklatták és igazoltatták.”
A Jobbik éppen ezért követeli, hogy a ceglédi rendőrfőkapitány azonnal mondjon le és a ceglédi rendőri állományt “tisztítsák meg.” Az ellenzéki párt emellett azt kérdezi Pintér Sándor belügyminisztertől és Hatala Józseftől, hogy ki védi meg a magyar embereket?
Cegléden augusztus 19-én, vasárnap este mintegy négyszázan gyűltek össze a város külterületének néhány utcájában, köztük a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai, szimpatizánsai. Miután feszültté vált a helyzet helyi romák és nem romák között, a környék romák lakta házait mintegy hetven-nyolcvan rendőr zárta el az összegyűltektől.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi közlése szerint egy nappal korábban érkezett bejelentés, hogy egy húsz-harminc tagú csoport Cegléd belterületén hangoskodással, félelemkeltő módon zavarja a helyiek nyugalmát. A rendőrök akkor nem találták a helyszínen a bejelentésekben szereplő csoport tagjait. Az esettel összefüggésben csoportos garázdaság miatt indítottak eljárást ismeretlen tettesek ellen.
Forrás: MTI

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...