13.1 C
Cegléd
2023. október 4. szerda
spot_img

Nálatok laknak-e állatok?

A háziállatok mellett egy pávapár, nimfa papagályok, pávagalambok, ezüstfácánok és a halastóban úszkáló megszámlálhatatlanul sok hal is színesítik az élményeket.
Nincs olyan érzékszerve a kicsiknek, mely ne lenne bevonva az állati élménybe, hiszen a mini háztáji adta lehetőségeket kihasználva az ízlelőbimbók is bekapcsolódnak a „tanulásba”: a kicsik a tyúkok tojásait fogyaszthatják és a gyerekek által gondozott veteményeskertben érlelődött zöldségeket fogyaszthatják a napi étkezések alkalmával.
A népes állatsereglet a jövőben, számban bővülhet ugyan, de attól nem kell tartani, hogy vadállatok hangja nyomja el a vidám gyerekzsivajt, még ha az állatsimogató kialakításakor hallható kopácsolás kapcsán a családi napközi egyik kis tagja, Annácska fel is kiáltott anyukájának: „Csinálják a ketrecet az oroszlánoknak!”.
Új ismereteket tapasztalati úton szerezni a legjobb és leghatékonyabb módja a tanulásnak, így szinte észrevétlen bővítik nap, mint nap tudásukat a mindenre nyitott kis felfedezők. A biogazdaság számukra nem egy ismeretlen fogalom, hanem mindennapi tapasztalat. Mindeközben türelmük is fejlődik, hisz megtanulják, hogy munkájuk gyümölcse nem egyik napról a másikra érik be.
Nem csak az ide járó gyerekek lehetnek részesei ennek az élménynek, hanem az Almafa Csana hetente ismétlődő programjának résztvevői is és bármelyik ceglédi vagy környékbeli gyerek, aki ellátogat az Óperencián innen, a felüljárón túl vagyis a Kosárhegyi úton található gyermekparadicsomba. Hogy mikor és hogyan kerülhetnek közel az állatsimogató kis lakóihoz, arról a www.almafa-csana.hu oldalán tájékozódhatnak, a kisállat simogató menüpont alatt.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Egymilliót csaltak ki egy 80 éves nőtől

Egymilliót csaltak ki „óvadékra” a 80 éves nőtől azzal,...

Nemzetközi konferencia – ceglédi előadóval

Az alföld: Petőfi 200 konferenciát szerveztek a Vajdaságban szeptember...

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...