20.3 C
Cegléd
2024. július 20. szombat
spot_img

Nálatok laknak-e állatok?

A háziállatok mellett egy pávapár, nimfa papagályok, pávagalambok, ezüstfácánok és a halastóban úszkáló megszámlálhatatlanul sok hal is színesítik az élményeket.
Nincs olyan érzékszerve a kicsiknek, mely ne lenne bevonva az állati élménybe, hiszen a mini háztáji adta lehetőségeket kihasználva az ízlelőbimbók is bekapcsolódnak a „tanulásba”: a kicsik a tyúkok tojásait fogyaszthatják és a gyerekek által gondozott veteményeskertben érlelődött zöldségeket fogyaszthatják a napi étkezések alkalmával.
A népes állatsereglet a jövőben, számban bővülhet ugyan, de attól nem kell tartani, hogy vadállatok hangja nyomja el a vidám gyerekzsivajt, még ha az állatsimogató kialakításakor hallható kopácsolás kapcsán a családi napközi egyik kis tagja, Annácska fel is kiáltott anyukájának: „Csinálják a ketrecet az oroszlánoknak!”.
Új ismereteket tapasztalati úton szerezni a legjobb és leghatékonyabb módja a tanulásnak, így szinte észrevétlen bővítik nap, mint nap tudásukat a mindenre nyitott kis felfedezők. A biogazdaság számukra nem egy ismeretlen fogalom, hanem mindennapi tapasztalat. Mindeközben türelmük is fejlődik, hisz megtanulják, hogy munkájuk gyümölcse nem egyik napról a másikra érik be.
Nem csak az ide járó gyerekek lehetnek részesei ennek az élménynek, hanem az Almafa Csana hetente ismétlődő programjának résztvevői is és bármelyik ceglédi vagy környékbeli gyerek, aki ellátogat az Óperencián innen, a felüljárón túl vagyis a Kosárhegyi úton található gyermekparadicsomba. Hogy mikor és hogyan kerülhetnek közel az állatsimogató kis lakóihoz, arról a www.almafa-csana.hu oldalán tájékozódhatnak, a kisállat simogató menüpont alatt.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...