30.7 C
Cegléd
2024. június 20. csütörtök
spot_img

Négyszemközt

Ifjú alkotók százainak álma, hogy valamelyik művészeti csúcsintézménybe kerüljenek érettségi után. A volt gimnazista Lugosi Istvánnak négy év kemény felkészülés után sikerült animáció szakon a MOME-n. Elvesztegetett idő!?
Elfogult vagyok, de úgy érzem a péntek esti mozgóképes vetítés és kiállítás megnyitó után, hogy megérte a tanulás, kiadványszerkesztői tanfolyammal, a story-board készítéssel, a Benedek Péter Rajzkörön elvégzett stúdiumokkal foglalkozni Csurgai Ferenc képzőművész kezei alatt. Izgalmas, fiatalos és naprakész a tárlat a Kossuth Gimnázium Dísztermében, ahol volt tanárai – köztük Gulyás Zoltán igazgató és Oldal Éva osztályfőnök – mellett szépszámú fiatal köszöntötte a félszeg „művészpalántát”. (munkája képünkön)
A rajzteremben szeptembertől péntekenként újra működő Benedek Péter Rajzkör éltetője a Ceglédi Önkormányzat és a Ceglédi Alkotók Egyesülete Képzőművész szekciója. A Fotós szekcióval közös tárlatuk tekinthető meg a Városházán. A Kossuth Toborzó Közönsége előtt tisztelgő közel harminc alkotó anyagában önarcképeket és a nyár legfrissebb alkotásait vehetik szemügyre, akik nem sajnálják a fáradtságot egy kis lépcsőzés után a Házasságkötő terem két oldalán körülnézni. Díszpolgárunk Nagy László Lázár rézkarcai itt is láthatók.
Jelenjen meg a Ceglédi Élcek egyszeri kiadvány N.L.L. munkáiból! – hallottam az ötletet a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár Galériájának megnyitóján összegyűltek soraiból. Igényes, nyelvi bravúrokban gazdag megnyitóbeszédében Dr. Koltói Ádám egyetemi docens is lelkesen elemezte a karikatúra-kiállítás legjobbjait. Betegség és szűkös lehetőségek ellenére Laci bácsi humorral kezeli az életet és a látogatóknak, újságolvasóknak is ad erőt elviselni a hétköznapok gondjait. Segíti ebben, hogy ma már nem akadály képeit színesben közölni a Ceglédi Panorámában, így megszokott eszközén, a tollon kívül az aquarell-ceruzát is használhatja.
Élvezet sétálni a pergő levelek közt, simogató őszi fényben. Feleségemmel néhány óra alatt végigjártuk a kiállítóhelyeket. Négyszemközt maradtunk a képekkel…

Az alkotók nevére kattintva betekinthet galériáinkba!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan válasszunk áramláskapcsolót a szivattyúhoz?

    Az áramláskapcsolók meghatározó szerepet játszanak a szivattyúk hatékony működésében,...

A nyelvi nehézségek leküzdése társasjátékkal

    A társasjátékok önmagukban izgalmas élményt adnak a közös játékon...

Asztalkultúra – milyen tanácsokat érdemes megfogadni?

  Az asztalkultúra jelentőségét nem kell a vendéglátásban dolgozók részére...

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához....

Etédi Zoltán az év tesitanára

A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére először került sor az...