11.6 C
Cegléd
2024. február 23. péntek
spot_img

Megugrott a bűncselekmények száma

–     Az első rablási esemény amely kísérleti szakban maradt Albertirsa Gróf Széchenyi utcában történt, ahol a női elkövető az ott lévő boltból tulajdonított el különféle árukat. Az eltulajdonítást észlelve a bolt alkalmazottai az elkövető után mentek az utcára és megkísérelték visszatartani illetve az általa eltulajdonított tárgyakat visszavenni. A tetten ért tolvaj ezen tárgyak megtartása érdekében az egyik dolgozó kezét megütötte, valamint megkarmolta, mellyel 8 napon belül gyógyuló sérülést okozott. Az elkövető elfogása és őrizetbe vétele megtörtént, majd gyorsított eljárás keretében 72 órán belül sor került a bíróság elé állítására. Az elkövetőt a Ceglédi Városi Bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.
–    a második rablási esemény Cegléden történt a Kecskéscsárda területén.
–    a harmadik rablási esemény ismételten Albertirsán történt a Köztársaság utcai egyik parkban, ahol is az egyébként hajléktalan életmódot folytató sértettet az éjszakai órákban két ez idáig ismeretlen férfi támadott meg, a földre rántották és ütlegelni, rugdosni kezdték. A bántalmazást követően a sértettet felszólították, hogy adja át nekik a nála lévő értékeket. Mivel a sértett a felszólításnak nem tett eleget ismételten bántalmazták, majd a ruházatát átkutatva 2 mobiltelefont és 300 ft. készpénzt tulajdonítottak el. A sértett a bántalmazás során 8 napon túl gyógyuló orrcsonttöréses sérülést is szenvedett. Az elkövetők beazonosítása folyamatban van.
–    A negyedik rablási esemény Cegléden történt a Damjanich utcában, a 17 éves sértettet két fiatal bántalmazta mely során telefonját és fényképező gépét tulajdonították el. Az azonnalos adatgyűjtés során beazonosításra került a két elkövető ( 15 és 13 éves ),
–    Az első gépkocsi lopás Abonyban történt, egy Ford Tranzit típusú kisteherautót tulajdonította el ismeretlen tettes egy lakás udvaráról ( a  járműben az indítókulcs is benne volt !! )
–    A másik gépkocsi lopás Cegléden történt ,a  Táncsics M. utcában a ház előtt parkoló,  VW Golf típusú személygépkocsit tulajdonította el ismeretlen tettes.
Az elmúlt héten tovább folytatódott, kiemelten Cegléd területén a kerékpár lopásokkal kapcsolatos bűncselekmény sorozat.
A kerékpárokat jellemzően továbbra is közterületekről ( boltok, lakótelepi tömbök, egészségügyi intézmények elől ) tulajdonítják el.

Közlekedési Hírek 
Az elmúlt héten 8 közúti közlekedési baleset történt területünkön, ebből 5 anyagi káros, 2 könnyű és 1 súlyos sérüléses baleset.
A sérüléssel járó baleseteket a  sebesség korlátozás be nem tartása, valamint az ittasság okozta.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...