13.2 C
Cegléd
2024. február 22. csütörtök
spot_img

Visegrádi ősz

Ezután egy kellemes séta következett a dömösi erdőben. A Szentfa-kápolnánál pihenőhelyre és forrásra leltünk; itt időztünk egy kicsit, élveztük a jó levegőt és a napsütést, majd indultunk Visegrádra, ahol Mátyás király korával, a reneszánsszal ismerkedtünk.
Mátyás palotájában egy kedves, idős hölgy kísért végig minket, és fontos tudnivalókat mesélt el a régészeti leletek felkutatásával, a palota Mátyás-kori kinézetével és az épület stílusával kapcsolatban. Érdekes volt megtudni, hogy több mint 360 szoba volt itt a Duna partján, a reneszánsz idején. Emellett palotakert és ferences kolostor is kapcsolódott a központi épületcsoporthoz. Nekem nagyon kedves emlék lesz a kert is, hiszen korhűen volt megtervezve, ugyanis a feltáráskor számos olyan növényi maradvány előkerült, mely a kert egykori elrendezéséről, virágairól és gyümölcsfáiról árulkodik.
Mátyás palotájának megcsodálása után a visegrádi Nagyvillám Kilátó melletti bobpályához mentünk. Itt egy kicsit boboztunk, és még egy utolsót sétáltunk, mielőtt hazaindultunk volna. Nekem nagyon tetszett a kirándulás; sokat tanultam és nagyon jól szórakoztam is. A hazaúton mindannyian nagyon fáradtak voltunk, de mindenképpen megérte a kirándulás, hiszen rengeteg kellemes élménnyel gazdagodtunk.
Csizmadia Lilla Gréta, 9.d osztály

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...