17.8 C
Cegléd
2023. október 4. szerda
spot_img

Visegrádi ősz

Ezután egy kellemes séta következett a dömösi erdőben. A Szentfa-kápolnánál pihenőhelyre és forrásra leltünk; itt időztünk egy kicsit, élveztük a jó levegőt és a napsütést, majd indultunk Visegrádra, ahol Mátyás király korával, a reneszánsszal ismerkedtünk.
Mátyás palotájában egy kedves, idős hölgy kísért végig minket, és fontos tudnivalókat mesélt el a régészeti leletek felkutatásával, a palota Mátyás-kori kinézetével és az épület stílusával kapcsolatban. Érdekes volt megtudni, hogy több mint 360 szoba volt itt a Duna partján, a reneszánsz idején. Emellett palotakert és ferences kolostor is kapcsolódott a központi épületcsoporthoz. Nekem nagyon kedves emlék lesz a kert is, hiszen korhűen volt megtervezve, ugyanis a feltáráskor számos olyan növényi maradvány előkerült, mely a kert egykori elrendezéséről, virágairól és gyümölcsfáiról árulkodik.
Mátyás palotájának megcsodálása után a visegrádi Nagyvillám Kilátó melletti bobpályához mentünk. Itt egy kicsit boboztunk, és még egy utolsót sétáltunk, mielőtt hazaindultunk volna. Nekem nagyon tetszett a kirándulás; sokat tanultam és nagyon jól szórakoztam is. A hazaúton mindannyian nagyon fáradtak voltunk, de mindenképpen megérte a kirándulás, hiszen rengeteg kellemes élménnyel gazdagodtunk.
Csizmadia Lilla Gréta, 9.d osztály

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Egymilliót csaltak ki egy 80 éves nőtől

Egymilliót csaltak ki „óvadékra” a 80 éves nőtől azzal,...

Nemzetközi konferencia – ceglédi előadóval

Az alföld: Petőfi 200 konferenciát szerveztek a Vajdaságban szeptember...

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...