22.5 C
Cegléd
2024. június 16. vasárnap
spot_img

Elbizonytalanít a fák állapota

A második eset pár hete történt, amikor a szökőkút előtt ülve hallottuk, hogy recseg, ropog valami. Mikor odanéztünk a hatalmas ág megindult, az anyuka, aki a kisgyermekével ott nézelődött, épp hogy lekapta a gyereket a kismotorjáról és arrébb tudott rohanni. Még jó hogy jelzett a fa a recsegésével, hogy „vigyázz jövök”, és ekkor még teljes szélcsend is volt, még a viharra sem lehet fogni. Hol sétáljon az anya a gyermekével, a nagyszülő az unokájával, ha nem a játszótéren? Mikor ellenőrzik a szakemberek a fák állapotát és mikor tesznek valamit? A nem hozzáértő is látja, hogy valami nem stimmel a fákkal. Veszélyesek!
D. Mercédesz – Cegléd


Tisztelt D. Mercédesz! Nem vonjuk kétségbe, amiket leírt és tapasztalt, az mind igaz. Ilyen váratlan események megrémisztik az embert a kisgyereket pláne és hálát adhatunk a sorsnak, hogy nem történt tragédia. Kérdésére, hogy egyáltalán valaki ellenőrzi e a fák állapotát a válaszunk az alábbi.
Igen, és nem is egy ember. Egyrészt a park gondozója – aki szól ha rendellenességet tapasztal. A városi főkertész és segítő munkatársai szintén nemcsak a parkokat, de a összes közterületet figyelik és feljegyzik ha veszélyes fát vagy gallyat, ágat észlelnek. A közterület felügyelők, akik területbejárásaik alkalmával ha ilyet észlelnek szintén szólnak. Nagyobb ünnepek előtt az Önkormányzat szakemberei, a Katasztrófavédelem és a Tűzoltóság szakemberei közös bejáráson vizsgálják a lehetséges veszélyforrásokat. A szükséges esetekben megrendeljük a munkákat szakcégnél és eltávolítjuk a veszélyes fát vagy ágat.
Mindent mi sem láthatunk előre, mint ahogy Önök se gondolták, hogy minden előrejelzés nélkül leszakadhat egy nagy ág. Ilyen véletlen, váratlan események a leggondosabb vizsgálódás után is előfordulhat, ha pedig mindez társul egy viharos idővel még fokozottabb balesetveszély állhat elő. Mindenesetre aggodalmát megértve a későbbiekben még jobban odafigyelve próbáljuk elvégezni megelőző bejárásainkat.
Üdvözlettel: VÁRVAG Nonprofit Kft.

A kép illusztárció.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...