11.1 C
Cegléd
2024. február 23. péntek
spot_img

Cegléden is vitatják majd Pest megye területfejlesztési koncepcióját

Fórumokat tart az elkövetkező hetekben Pest megye önkormányzata a régió önkormányzatai, piaci szereplői, tudományos képviselői, illetve a civil szféra bevonásával a készülő megyei területfejlesztési koncepcióról – közölte a megyeháza sajtófőnöke csütörtökön az MTI-vel. Ambrus András elmondta, hogy a jogszabályban előírt kötelező egyeztetéseken túlmutató konzultációkon olyan javaslatokat és észrevételeket várnak, amelyek később beépülhetnek a koncepcióba. Cegléden november 9-én várják nyilvános fórumra a meghívott szakembereket és érdeklődőket, előzetes információink szerint a rendezvény 10.00-kor lesz megtartva Polgármesteri Hivatal a dísztermében.
A sajtófőnök – idézve az eddigi szakértői véleményeket – a fejlesztési alapelvek között említette a megye önálló, megkülönböztető erővel bíró értékteremtő képességét, amely indokolttá teszi, hogy Pest megye önálló fejlesztési régió legyen a jövőben. Ezt figyelembe véve a hosszú távú tervek között szerepel egyebek mellett az úgynevezett haránt irányú közlekedési kapcsolatok megteremtése a régió városai, kistérségei között; az ipari parkok és fejlesztési területek feltárása, összekapcsolása; a vállalkozások közötti együttműködés javítása; a folyamatosan növekvő népesség számára nyújtott ellátások, szolgáltatások körének bővítése, illetve a “közműolló” zárása.
Az előzetes koncepcióban szó van a főváros és körzetének esetleges kelet-közép-európai csomóponttá válásáról is, közlekedési, logisztikai kapcsolódással a Távol-Kelet felé – sorolta a példákat Ambrus András.
A végleges területfejlesztési tervet 2013 első negyedévében hagyja jóvá a közgyűlés.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...