15.5 C
Cegléd
2023. szeptember 24. vasárnap
spot_img

Volt Festészet Napja!?

Persze a jelenlegi támogatási rendszer mellett …Erkölcsi, szellemi inspiráció híján talán nem is csoda, hogy városunkban belenyugodhatunk, amibe máshol nem. Lehet, hogy rajtunk csak a festők védőszentje, Szent Lukács segítene. Kinek neve napján Pest megye legtöbb városában kiállításokat, előadásokat, szakmai konferenciákat rendeztek. (Október 18. Festészet Napja)
Van, persze – ha kicsit késve is – két kiállítás, mellyel vigasztalódhatunk: A Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár galériájában Ridovics Péter festőművész és Buda István szobrászművész munkáiból (érmék, kisplasztikák, remek ceruza és szénrajzok, vázlatok) összeállított tárlatot ifj. Iván Szilárd nyitotta meg. Ridovics festőkéssel készített figurái tájképei, geometrikus rendezettségű pasztell-csendéletei és a kisszámú műértő közönség érdeklődése mégiscsak reményt keltő. A Kossuth Múzeumban a ceglédi származású Prohászka Antal festőművészt mutatja be Dr. Szilágyi Miklós néprajzkutató, a MTA doktora november 5-én 17 órakor. Igen, ilyen kulturális alkalmakra van szükség!
Legalább 20 alkotó él ebben a városban, akinek kedvenc időtöltése az ecsethez, palettához, festékhez kötődik. Akkor is ott kellene lennünk e kiállításokon – legalább nézőként – ha nevünket nem említik, műveinket nem ünneplik! Több fotó Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kávézás Ceglédért

Nagykövete lett Swimathon  adománygyűjtő kampánynak Kottes Anikó a FECSKE...

Ceglédi férfit keres a rendőrség

"Rendkívül szimpatikus arcú" ceglédi férfit keres lopás miatt a...

Mindennapi fényvédelmünk

  Tudtad, hogy a nap ultraviola, más néven UV-sugárzása igen...

Az épületek hőszigetelése elengedhetetlen

    A növekvő energiaárak és rezsiköltségek, illetve az otthonok komfortja...

Napi hírek egy helyen: ezt az oldalt elég követned a maximális tájékozottsághoz

    Bár már lecsengőben a klasszikus nyaralós szezon, de még...