30.7 C
Cegléd
2024. június 20. csütörtök
spot_img

Volt Festészet Napja!?

Persze a jelenlegi támogatási rendszer mellett …Erkölcsi, szellemi inspiráció híján talán nem is csoda, hogy városunkban belenyugodhatunk, amibe máshol nem. Lehet, hogy rajtunk csak a festők védőszentje, Szent Lukács segítene. Kinek neve napján Pest megye legtöbb városában kiállításokat, előadásokat, szakmai konferenciákat rendeztek. (Október 18. Festészet Napja)
Van, persze – ha kicsit késve is – két kiállítás, mellyel vigasztalódhatunk: A Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár galériájában Ridovics Péter festőművész és Buda István szobrászművész munkáiból (érmék, kisplasztikák, remek ceruza és szénrajzok, vázlatok) összeállított tárlatot ifj. Iván Szilárd nyitotta meg. Ridovics festőkéssel készített figurái tájképei, geometrikus rendezettségű pasztell-csendéletei és a kisszámú műértő közönség érdeklődése mégiscsak reményt keltő. A Kossuth Múzeumban a ceglédi származású Prohászka Antal festőművészt mutatja be Dr. Szilágyi Miklós néprajzkutató, a MTA doktora november 5-én 17 órakor. Igen, ilyen kulturális alkalmakra van szükség!
Legalább 20 alkotó él ebben a városban, akinek kedvenc időtöltése az ecsethez, palettához, festékhez kötődik. Akkor is ott kellene lennünk e kiállításokon – legalább nézőként – ha nevünket nem említik, műveinket nem ünneplik! Több fotó Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan válasszunk áramláskapcsolót a szivattyúhoz?

    Az áramláskapcsolók meghatározó szerepet játszanak a szivattyúk hatékony működésében,...

A nyelvi nehézségek leküzdése társasjátékkal

    A társasjátékok önmagukban izgalmas élményt adnak a közös játékon...

Asztalkultúra – milyen tanácsokat érdemes megfogadni?

  Az asztalkultúra jelentőségét nem kell a vendéglátásban dolgozók részére...

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához....

Etédi Zoltán az év tesitanára

A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére először került sor az...