11.1 C
Cegléd
2024. február 23. péntek
spot_img

Jansik Dávid vízilabda válogatott

A  tartósan kiemelkedő sikereket elérő ceglédi vízilabda utánpótlás-nevelés történelmi jelentőségű eseménye vár ránk ezekben a napokban. Az új összetételű felnőtt vízilabda válogatott keret tagja lett ugyanis JANSIK DÁVID a CVSE neveltje, akinek minden esélye megvan arra, hogy a soron következő két  Világliga mérkőzésen  bemutatkozzon – első ceglédiként – a magyar válogatottban.
Az elmúlt években a Bp. Honvéd színeiben szereplő játékos kitűnt szorgalmával és tehetségével,  amit  pozitívan értékelt a megbízott új szövetségi kapitány – Benedek Tibor. A londoni olimpia előtti időszakban, a bővített keretnek rövid ideig tagja volt Czigány Károly (jelenleg BVSC) és Pásztor Mátyás (Szolnok), nekik azonban, az igen erős hazai mezőnyt ismerve nem sikerült a szűkebb keretbe bekerülniük. Bízhatunk benne, hogy róluk hallunk még a válogatott vonatkozásában is.
Az említetteken felül a férfi OB I-ben szerepel jelenleg  Kistamás Zsolt (Pécs), Bóbis Károly (Pécs), Kárteszi Péter (FTC) és Pataki Gergely (Kaposvár), míg a nőknél az olimpián is kiválóan helytálló Czigány Dóra (Eger). Ami JANSIK DÁVIDOT illeti,  szerdán Nagyváradon Románia, szombaton pedig Székesfehérváron Olaszország ellen lesz módja igazolnia kivételes tehetségét.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...