22.9 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

Jansik Dávid vízilabda válogatott

A  tartósan kiemelkedő sikereket elérő ceglédi vízilabda utánpótlás-nevelés történelmi jelentőségű eseménye vár ránk ezekben a napokban. Az új összetételű felnőtt vízilabda válogatott keret tagja lett ugyanis JANSIK DÁVID a CVSE neveltje, akinek minden esélye megvan arra, hogy a soron következő két  Világliga mérkőzésen  bemutatkozzon – első ceglédiként – a magyar válogatottban.
Az elmúlt években a Bp. Honvéd színeiben szereplő játékos kitűnt szorgalmával és tehetségével,  amit  pozitívan értékelt a megbízott új szövetségi kapitány – Benedek Tibor. A londoni olimpia előtti időszakban, a bővített keretnek rövid ideig tagja volt Czigány Károly (jelenleg BVSC) és Pásztor Mátyás (Szolnok), nekik azonban, az igen erős hazai mezőnyt ismerve nem sikerült a szűkebb keretbe bekerülniük. Bízhatunk benne, hogy róluk hallunk még a válogatott vonatkozásában is.
Az említetteken felül a férfi OB I-ben szerepel jelenleg  Kistamás Zsolt (Pécs), Bóbis Károly (Pécs), Kárteszi Péter (FTC) és Pataki Gergely (Kaposvár), míg a nőknél az olimpián is kiválóan helytálló Czigány Dóra (Eger). Ami JANSIK DÁVIDOT illeti,  szerdán Nagyváradon Románia, szombaton pedig Székesfehérváron Olaszország ellen lesz módja igazolnia kivételes tehetségét.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...