9.1 C
Cegléd
2023. október 5. csütörtök
spot_img

Jansik Dávid vízilabda válogatott

A  tartósan kiemelkedő sikereket elérő ceglédi vízilabda utánpótlás-nevelés történelmi jelentőségű eseménye vár ránk ezekben a napokban. Az új összetételű felnőtt vízilabda válogatott keret tagja lett ugyanis JANSIK DÁVID a CVSE neveltje, akinek minden esélye megvan arra, hogy a soron következő két  Világliga mérkőzésen  bemutatkozzon – első ceglédiként – a magyar válogatottban.
Az elmúlt években a Bp. Honvéd színeiben szereplő játékos kitűnt szorgalmával és tehetségével,  amit  pozitívan értékelt a megbízott új szövetségi kapitány – Benedek Tibor. A londoni olimpia előtti időszakban, a bővített keretnek rövid ideig tagja volt Czigány Károly (jelenleg BVSC) és Pásztor Mátyás (Szolnok), nekik azonban, az igen erős hazai mezőnyt ismerve nem sikerült a szűkebb keretbe bekerülniük. Bízhatunk benne, hogy róluk hallunk még a válogatott vonatkozásában is.
Az említetteken felül a férfi OB I-ben szerepel jelenleg  Kistamás Zsolt (Pécs), Bóbis Károly (Pécs), Kárteszi Péter (FTC) és Pataki Gergely (Kaposvár), míg a nőknél az olimpián is kiválóan helytálló Czigány Dóra (Eger). Ami JANSIK DÁVIDOT illeti,  szerdán Nagyváradon Románia, szombaton pedig Székesfehérváron Olaszország ellen lesz módja igazolnia kivételes tehetségét.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Egymilliót csaltak ki egy 80 éves nőtől

Egymilliót csaltak ki „óvadékra” a 80 éves nőtől azzal,...

Nemzetközi konferencia – ceglédi előadóval

Az alföld: Petőfi 200 konferenciát szerveztek a Vajdaságban szeptember...

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...