10.1 C
Cegléd
2023. október 5. csütörtök
spot_img

Tűzijáték egész évben

Tavaly megszületett a 173/2011. (VIII. 24.) sz. rendelet, mely az 1. és 2. pirotechnikai osztályba sorolt termékek felhasználását egész évben lehetővé tette. Korábban a 2. osztályút csak szilveszterkor lehetett használni. Ez annyit jelent, hogy a játékos termékek mellett telepeket, rakétákat, római gyertyákat, szikraszökőkutakat, füstöket is fel lehet használni és ami a legfontosabb, hogy nem kell engedélyeztetni. Gyakorlatilag egy party tűzijátékot, vagy falunapon rendezett tűzijátékot a korábbiaknál sokkal kedvezőbb áron meg tudunk valósítani. Képzeljük el, hogy egy egyszerű tortagyertya milyen ünnepélyessé teszi az alkalmat, akkor egy-két telepből összeállított tűzijáték már feledhetetlenné is varázsolhatja, mindezt egy torta áráért.
– Az engedélyezésnél nem voltak bonyodalmak?
– A pirotechnikai termékek árusítása engedélyhez kötött, külön végzettségeket, tűzvédelmi szakvizsgát igényel, nem beszélve a hatósági eljárások soráról. Szerencsére a hivatalokban megfelelő segítséget kaptunk. Az üzlet telephelyének kijelölése viszont sok ellenállásba ütközött, a környező lakosság több helyszínen nem járult hozzá. Érthető, mert eddig általuk nem ismert tevékenységről van szó. Így jutottunk a Bajcsy-Zsilinszky út–Felház u. kereszteződésbe. Egy kicsit haza is kerültem ezzel, mert Édesapám a szomszéd utcában nőtt fel, engem a Felház utcában kereszteltek.
– Az árusítás mellett mi tartozik a cég profiljába?
– A pirotechnikai termékek üzemeltetését, bármilyen méretű tűzijáték kivitelezését, megtervezését is vállaljuk. A termékek bárki által könnyen működtethetők.Üzletünkben teljes körű szakmai tanáccsal látjuk el az érdeklődőket. Több vásárlónk volt, aki azzal az ismerős problémával találta szembe magát, hogy nem tud mit venni valamelyik rokonának ajándékba. Így rendelt neki egy tűzijátékot. Ilyen esetekben igyekszünk változatos műsort csinálni. Alkalmazunk a fellőtt tűzijátékok mellett földi elemeket, beltéri termékeket, mindezt az ünnepelt kedvenc zenéjére. Mint említettem, ez mellékfoglalkozás, így csak péntek délután 15-19 óráig, és szombat délelőtt 9-13 óráig vagyunk nyitva. Viszont telefonon, email-ben, www.tuzijatekcegled.hu honlapunkon bármikor elérhetőek vagyunk, így a hét bármely napján kiszállítjuk a választott termékeket.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Egymilliót csaltak ki egy 80 éves nőtől

Egymilliót csaltak ki „óvadékra” a 80 éves nőtől azzal,...

Nemzetközi konferencia – ceglédi előadóval

Az alföld: Petőfi 200 konferenciát szerveztek a Vajdaságban szeptember...

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...