13.2 C
Cegléd
2024. február 22. csütörtök
spot_img

Koncert a templomért

A Jazz Trio, Dr. Illanicz György (zongora) , Dr. Lénárd Béla (basszus gitár) és Kármán Sándor (dob) együttese, november 3-án délután emlékezetes, jó hangulatú jótékonysági  koncertet adott az Evangélikus Gyülekezet Házában. Dr. Illanicz György, barátom és teológus kollégám, nem mellékesen Gyülekezetünk tiszteletbeli presbitere,  istentiszteleti igeszolgálatra Cegléden és az egyházmegyénkben is gyakran felkért teológus, aki a koncerten azt is bizonyította, hogy nem csak Isten igéjének forgatásában van otthon, de a zongoránál is jeleskedik.
Kármán Sándor  Dobmúzeumával és Dekor Stúdiójával, mondhatjuk, hogy a szomszédságunkban, templomunk árnyékában tevékenykedik és alkot. Nap, mint nap találkozunk, jóban vagyunk, és most megtisztelt minket azzal, hogy  segítő céllal mutatta és hallatta meg kivételes dobtudását. Dr. Lénárd Bélát előbbi barátai révén ismertem meg, és örülök a találkozásnak, az új barátságnak, mert benne is egy segítőkész, jószívű embert, és nagy tudású zenészt ismerhettem meg.
Jó volt hallgatni a virtuóz szólókat is, a basszus gitár is sziporkázott helyenként, mégis, most az együtt zenélés örömét hadd emeljem ki, egymás zenei támogatása az, ami igazán szép volt, ugyanakkor jelzésértékű is a  mai valóságban: egyedül nem megy, szükségünk van egymásra, együtt tudunk értékeset alkotni.
Szívélyes köszönet a Jazz Trio-nak, a zenész barátoknak, hogy a dallamok és ritmusok szárnyán könnyed, humoros és örömteli utazásra hívtak minket , és azért is, hogy felajánlásuk révén templomunk  közeli belső felújításához, több mint 100 ezer Ft- gyűlhetett össze az adományokból. Fotók az eseményről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...