15.5 C
Cegléd
2023. szeptember 24. vasárnap
spot_img

Területfejlesztési fórum

Érd után Cegléden szervezett térségi egyeztető fórumot Pest Megye Önkormányzata november 9-én a Városházán. Az egyeztetések célja, hogy megalapozzák Pest megye eredményes felkészülését a következő, 2013 és 2020 közötti fejlesztési ciklusra. Földi László polgármester köszöntőjében kifejtette, szükség van a térség településeinek javaslataira a közösen kapott feladatban, amely a területfejlesztés, a megyei önkormányzatok szerepe ugyanis jelentősen megváltozik.
Év elejére “el kell, hogy készüljenek a programok, települési szinten is, amelyek felkészítenek bennünket a következő fejlesztési időszakra; (…) olyan programok, amelyekben a helyi vállalkozások, vagy a szomszédos települések nem versenytársként, hanem partnerként tekintenek a másikra, erősítve és nem gyengítve egymás esélyeit, terveit és kezdeményezéseit” – ezt már  dr. Szűcs Lajos, Pest Megye Közgyűlésének elnöke hangsúlyozta. – A projectalapú finanszírozás helyett mostantól program alapú finanszírozást tervez a kormány, mely megfordítja a folyamatot, és a településeknek kell kezdeményezni, mire kell pénz. A megye feladata mostantól a területfejlesztés céljainak meghatározása.
A rendezvényen előadások hangzottak el a megváltozott megyei feladatok témájában, a fő fejlesztési irányokról és újra hangsúlyt kapott az önálló Pest megye régió létrehozásának szükségessége. Több fotó az eseményről itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kávézás Ceglédért

Nagykövete lett Swimathon  adománygyűjtő kampánynak Kottes Anikó a FECSKE...

Ceglédi férfit keres a rendőrség

"Rendkívül szimpatikus arcú" ceglédi férfit keres lopás miatt a...

Mindennapi fényvédelmünk

  Tudtad, hogy a nap ultraviola, más néven UV-sugárzása igen...

Az épületek hőszigetelése elengedhetetlen

    A növekvő energiaárak és rezsiköltségek, illetve az otthonok komfortja...

Napi hírek egy helyen: ezt az oldalt elég követned a maximális tájékozottsághoz

    Bár már lecsengőben a klasszikus nyaralós szezon, de még...