22.9 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

Krisztus és a zombik?

Belépve az albertirsai művelődési házban látható Együtt című kiállításra az jutott először eszembe, hogy micsoda kuszaság van itt. Ülő, álló, fekvő alakok, sérült vagy halott emberek, angyalok fogadtak színes forgatagban. Később kiderült, hogy nem volt teljesen igazam, csak részben.
A festészet napja alkalmából rendezett kiállítássorozat egyik állomásaként tavaly Albertirsa is csatlakozott Bráda Tibor Albertiből elszármazott, országosan igen elismert, ám szülőhelyén kevésbé méltatott festőművész ötlete alapján. Ebben az évben, az előző klasszikus hangvételű kiállítással ellentétben, egy kortárs festménykollekció látható a Móra Ferenc Művelődési Házban. Kassáról származó művészek kavarták fel a levegőt realista és nyomokban szürrealista,  Albertirsán  szokatlanul kortárs képeikkel. Az október 19-ei megnyitóra ellátogatók Nyakas Ilona kurátortól tudhatták meg, hogy mi fán terem ez a tárlat. Hogy megtudták-e végül, nem tudom, ám arról szól a fáma, hogy az egyik kiállító még cigánykereket is hányt.
Mire a képek végére értem, megtaláltam a viszonylagos összhangot Szász Tünde pasztell, női alakjai, Fülöp Edina által ábrázolt férfiak, valamint a sötét árnyak, a kifordított, halott madonna, a zombik, az űrhajós és Krisztus között.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...