8.4 C
Cegléd
2024. március 2. szombat
spot_img

Krisztus és a zombik?

Belépve az albertirsai művelődési házban látható Együtt című kiállításra az jutott először eszembe, hogy micsoda kuszaság van itt. Ülő, álló, fekvő alakok, sérült vagy halott emberek, angyalok fogadtak színes forgatagban. Később kiderült, hogy nem volt teljesen igazam, csak részben.
A festészet napja alkalmából rendezett kiállítássorozat egyik állomásaként tavaly Albertirsa is csatlakozott Bráda Tibor Albertiből elszármazott, országosan igen elismert, ám szülőhelyén kevésbé méltatott festőművész ötlete alapján. Ebben az évben, az előző klasszikus hangvételű kiállítással ellentétben, egy kortárs festménykollekció látható a Móra Ferenc Művelődési Házban. Kassáról származó művészek kavarták fel a levegőt realista és nyomokban szürrealista,  Albertirsán  szokatlanul kortárs képeikkel. Az október 19-ei megnyitóra ellátogatók Nyakas Ilona kurátortól tudhatták meg, hogy mi fán terem ez a tárlat. Hogy megtudták-e végül, nem tudom, ám arról szól a fáma, hogy az egyik kiállító még cigánykereket is hányt.
Mire a képek végére értem, megtaláltam a viszonylagos összhangot Szász Tünde pasztell, női alakjai, Fülöp Edina által ábrázolt férfiak, valamint a sötét árnyak, a kifordított, halott madonna, a zombik, az űrhajós és Krisztus között.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...