10.1 C
Cegléd
2023. október 5. csütörtök
spot_img

Város a megye szélén

– Örülünk, hogy most Cegléden láthattuk Szűcs Lajos, megyei közgyűlési elnököt, de ez elég ritka pillanat. Néha olyan érzése van az embernek, hogy Cegléd  itt a megye szélén mostohagyerek…
– Január 1-jétől a megye megváltozott feladatai és rendszere miatt is szorosabb kapcsolattartás várható, az elnök a területfejlesztési koncepció miatt végigjárja a településeket. Nyilván 187 települést nem lehet egyenként meglátogatni, ezért is jó egy-egy központi városba – például Ceglédre – összegyűjteni a polgármestereket. Egyébként az is aláhúzza Cegléd kiemelt szerepét, hogy csupán 4 helyszínen tartunk fórumot, és ezek egyike éppen az önök városa. A rendszeresebb látogatásokat az is indokolja, hogy a Dél-Kelet Pest megyei terület kiemelten fontos lesz a területfejlesztés szempontjából.
– A koncepció ismertetése, vitája során mi a legfontosabb üzenete a mai fórumnak?
A legfontosabb talán, hogy Pest megye továbbra is azért küzd, harcol hogy elszakadjon Budapesttől és önálló régiót alkothasson. Akkor ugyanis az uniós fejlesztési pénzek jelentős része ide kerülne, és ebből éppen a Dél-Kelet Pest megyei terület tudna a legtöbbet profitálni. Azért van most realitása ennek a régi célunknak, mert az unióban hétéves ciklusokban lehet régiós besorolást változtatni, és az új ciklus éppen 2014-től veszi kezdetét.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Egymilliót csaltak ki egy 80 éves nőtől

Egymilliót csaltak ki „óvadékra” a 80 éves nőtől azzal,...

Nemzetközi konferencia – ceglédi előadóval

Az alföld: Petőfi 200 konferenciát szerveztek a Vajdaságban szeptember...

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...