11.3 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

„Ottlik 100” – prózamondó verseny a Kossuth Lajos Gimnáziumban

A Kossuth Lajos Gimnázium magyar nyelv és irodalom munkaközössége Ottlik Géza születésének 100. évfordulója alkalmából prózamondó versenyt hirdetett. A versenyen, amely november 26-án, 15 órakor lesz az iskola dísztermében, a 7-13. évfolyamig minden gimnazista diák indulhat egy, legalább 2-3 perces prózai szöveggel. A versenyen kiemelkedően szereplő diákok könyvet, jegyzetfüzetet, pólót, csokit nyerhetnek. A versenyt támogatja a gimnázium Rákóczi Szövetsége, a ceglédi Cigle Hagyományéltető Egyesület, valamint az iskola diákönkormányzata is.
Ottlik Géza az Iskola a határonnal megírta a 20. századi magyar irodalom egyik alapművét. Egész életműve mindössze néhány kötetből áll, és ezek mind az „iskola” körül forognak, még akkor is, ha konkrétan nem arról szólnak, mint például legkitűnőbb novellája, a Fényűző élet című. Ottlik Géza életében számos elismerést kapott, megítélték neki például a József Attila-, a Déry Tibor-, a Kossuth-, a Szép Ernő- és az Örkény István-díjat is.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...