30.7 C
Cegléd
2024. június 20. csütörtök
spot_img

A jó példa sajnos nem ragadós

A díjkiosztó ünnepségen Tűri László fizikatanár-házigazda összefoglalta a díjak történetét, majd a Református iskola diákjai adtak műsort. A rendezvényen előadást tartott Dr. Koltói Ádám a magyar népi hagyományok szimbólumairól. Tűri László pedig Félix Baumgartner a sztratoszférából néhány hete történt ugrásának fizikai hátterét mutatta be.
A rendezvény után dr. Beck György lapunk kérdésére elmondta, hogy amikor tíz éve megalapította a Tóth Czifra Mihály díjat azt remélte, követői akadnak majd a kezdeményezésnek. A jó példa eddig sajnos nem volt „ragadós”. – Miután évekig hiába vártam, négy éve megalapítottam a Velkey Imre Emlékdíjat is a magyartanároknak. Jó lenne azért, ha lennének „utánzóim”, akik kedvet kapnának ahhoz, hogy egy kis elismerésben részesítsék azokat a pedagógusokat, akik magas színvonalú munkát végeznek Cegléden. Én továbbra is várom, hogy megjelennek majd felajánlások a díjak alapítására.
Tavaly a díjátadáson felcsillant a remény a folytatásra, mert a Ceglédiek a Ceglédiekért Közalapítvány vezetője, dr. Zsámberger György beszédében szorgalmazta nyelvtanári díj alapítását.
– Az alapítvány gyűlésén megszavazta a nyelvtanárok elismerésére szolgáló díj alapítását, de szervezési okokból nem tudtuk időre előkészíteni a díj átadását. – nyilatkozta lapunknak az alapítvány elnöke.

Fotók az eseményről itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan válasszunk áramláskapcsolót a szivattyúhoz?

    Az áramláskapcsolók meghatározó szerepet játszanak a szivattyúk hatékony működésében,...

A nyelvi nehézségek leküzdése társasjátékkal

    A társasjátékok önmagukban izgalmas élményt adnak a közös játékon...

Asztalkultúra – milyen tanácsokat érdemes megfogadni?

  Az asztalkultúra jelentőségét nem kell a vendéglátásban dolgozók részére...

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához....

Etédi Zoltán az év tesitanára

A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére először került sor az...