1.2 C
Cegléd
2023. november 30. csütörtök
spot_img

Nem lehet testőrt adni minden gyerek mellé

A közelmúltban Cegléd több általános iskolájában szóbeszéd tárgya lett a Kossuth tér környékén, a Kőrösi út elején gyerekeket – útbaigazítás ürügyén – magával csalogató, 25-30 év körüli fiatalember. A Táncsics Mihály Általános Iskolában a felső tagozatosokat osztályfőnöki órán készítették fel mi a teendő, ha idegen szólítja meg őket az utcán, és arról, ha csalogatják őket azonnal szóljanak a szülőknek és osztályfőnöküknek.
Az eset közvetlen előzménye, hogy egy 14 éves kisfiú nem akart egyedül iskolába menni, mert félt az őt többször is zaklató férfitől. A szülő az iskolához fordult segítségért, az iskola pedig a rendőrséghez, akik jegyzőkönyvet vettek fel az esetről. Nem ez az egyetlen gyermekeket inzultáló személy a városban, több diák panaszkodott, hogy megkörnyékezte és ajánlatokat tett nekik egy másik idősebb “mutogatós bácsi”.
– Az eset kapcsán hét-nyolc 13-14 éves gyermek jelezte, hogy volt hasonló tapasztalata, de nem mondták el otthon, mert szégyellték vagy féltek a következményektől. Arra biztattuk a gyerekeket, hogy semmiképp ne álljanak szóba idegennel és forduljanak bizalommal a szüleikhez és tanáraikhoz. – mondta el Rimóczi Gábor igazgató, aki a környékbeli iskolák igazgatóit is tájékoztatta az esetről. Mint utóbb kiderült, a belvárosi iskolák mindegyikében fordultak elő ilyen esetek.
– A magunk részéről azzal tudunk védekezni, hogy kamerarendszert építünk ki az iskola környékén. – tette hozzá a Táncsics igazgatója. – Az iskolába vagy iskolából hazavezető úton viszont nem tudunk testőrt adni minden gyerek mellé, ezért tettem rendőrségi feljelentést. Csak jót tudok mondani a rendőrök hozzáállásáról, azonnal átkutatták a környéket és megértően hallgatták meg a gyerekek panaszát. Felhívjuk a szülők figyelmét is, hogy figyeljenek gyermekeikre, probléma esetén pedig tartózkodjanak az önbíráskodástól, inkább forduljanak azonnal a rendőrséghez.
A Ceglédi Rendőrkapitányság illetékese lapunknak adott tájékoztatása szerint fokozott rendőri figyelemmel vannak jelen az érintett területen és azóta nem érkezett be hasonló panasz.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Dobogós helyen a Szelektív Bemesek csapata

A Ceglédi Szakképzési Centrum Bem József Műszaki Technikum és...

Év főtere díj

A nagykőrösi Hősök tere lett a 𝗟egvirágosabb főtér. A...

Rémálom az irodai nyomtatás? Nem kell, hogy az legyen!

    A nyomtatók sajnos gyakran lehetnek az irodában a stressz...

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...