22.5 C
Cegléd
2024. június 25. kedd
spot_img

Ceglédi cég az év véradóbarát munkahelye

November 29-én a Kossuth Művelődési Központ Kamaratermében köszöntötte a helyi Vöröskereszt többszörös véradóit évzáró ünnepségén. – Minden évben folyamatosan csökken a véradók száma, jönnek ugyan új önkéntesek, de nem annyian, amennyien kiesnek. 3450 véradó fedezné a műtéteknél szükséges mennyiséget, de idén 3000-nél is kevesebben jöttek el vért adni – hívta fel a figyelmet Tölgyessy Attiláné, a Vöröskereszt helyi szervezetének elnöke bevezetőjében. Majd hozzátette: minden hónap első keddjén a kórházban is lehet vért adni.
– A véradás önkéntes és ismeretleneket segítő cselekedet, amit a hazájáért tesz az önkéntes. Remélem, hogy sok követője lesz a rendszeres véradóknak, a fiatalabb korosztályból is. – tette hozzá Gerzsenyi István, Pest Megyei Vöröskereszt megbízott igazgatója, aki a díjak átadásában is részt vett.
A köszöntő ünnepségen emlékérmeket adtak át a 30, 40 és 50-szeres véradóknak és a munkájukat támogató cégeket is köszöntötték. Külön kiemelték az Infineont, amely az idén megkapta, “Az év véradóbarát munkahelye” kitüntetést.A rendezvényen az Erkel Ferenc Zeneiskola növendékei adtak műsort a meghívott véradóknak. Fotók az eseményről itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Infineon szakértők a ceglédi Közgázban

2023. augusztus 22-én az Infineon Technologies Kft. együttműködési megállapodást...

Új SPAR-üzlet a körforgalomnál

Egy újabb SPAR-üzlet nyitotta meg kapuit Cegléden a közelmúltban....

Egészségügyi kitüntetés

A Magyar Ápolási Egyesület Pest Vármegye Területi Szervezete a...

Testépítés felsőfokon

Európa bajnok és Abszolút Európa bajnok lett május végén...

Nyáresti melódiák

Ezen a címen ad otthont egy különleges hangversenynek a...