12.1 C
Cegléd
2024. május 19. vasárnap
spot_img

Közgázból indult

– Mik voltak a kedvenc tantárgyaid? Milyen tantárgyakat tanultál emelt szinten, illetve melyek azok, amelyekből emelt szintű érettségit tettél?
– A matek, az infó és az angol volt a három kedvencem. Emelt szinten a matematikát és az informatikát tanultam, de csak az utóbbiból érettségiztem emelt szinten. Az infót leginkább a programozás és a sok más érdekes feladat miatt. Úgy gondolom, nagyon sokat tanultam Imre Sándor tanár úrtól, amiket még most, az ELTE Informatika Karán is tudok hasznosítani. Matematikából pedig Imréné Lukácsi Ildikó tanárnő mutatott nekem rengeteg hasznos dolgot, amikre ha visszaemlékszem, könnyebben boldogulok néhány tantárggyal az egyetemen.
– Van olyan közgázos élményed, amire szívesen emlékezel vissza?
– A legpozitívabb élményem a Közgázban való tanulással kapcsolatos. Többet kaptam ettől az iskolától, mint amiért idejöttem, hiszen leginkább két tantárgy miatt jöttem és kaptam egy harmadikat, ami nagyon pozitív meglepetésként ért. Valamiért nehezebben ment nekem az angol, viszont egy év alatt teljesen felzárkóztam, és a 4. évben sikerült megszereznem a középfokú C típusú nyelvvizsgát. A négy év folyamán végig Szász Kinga tanárnő volt a tanárom, így egyértelműen neki köszönhetem ezt.
– Milyen sulikat jelöltél meg és hova jutottál be?
– Első helyen az ELTE Informatika Karának programtervező informatikus szakát jelöltem meg. Második helyen ugyanezt Szegeden, harmadikon Debrecenben. Az ELTE-re vettek fel állami támogatással.
– Milyen a többi hallgatóval a kapcsolatod?
– Itt azért már nem alakulnak ki olyan kapcsolatok, mint a középiskolában. Igaz, hogy még csak bő három hónapja ismerem őket, de már most látszik, hogy senki sem olyan nyitott, mint annak idején, amikor a Közgázba jöttem.
– Van olyan álmod, amit mindenféleképpen meg szeretnél valósítani?
– Szeretném elérni azt a tanulmányi átlagot itt az egyetemen, hogy ösztöndíjat kaphassak. Ezen kívül szeretnék még egy középfokú nyelvvizsgát az angol mellé. Nem néztem még ki magamnak konkrét munkahelyet, de mindenképpen olyan állást szeretnék, ahol programozhatok.

A teljes interjú a www.ckik.hu -n olvasható.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...

Számos extra utólag is beszerelhető egy autóba

    Sokan ragaszkodnak régi, jól bevált autójukhoz. Lehet, hogy csak...

Növeljük az állóképességünket étrend-kiegészítővel!

    Az, hogy mekkora teljesítményre vagyunk képesek egy adott intervallumban,...

Allergiás a kutyád? Ezekből a jelekből ismerheted fel!

    Az allergia a szervezet túlzott mértékű reakciója bizonyos anyagokkal,...

Egy központi elem a nappaliban: a dohányzóasztal

  Lábtartó, italtartó, íróasztal vagy éppen egy műalkotás. A dohányzóasztal...