14.7 C
Cegléd
2024. május 26. vasárnap
spot_img

Sikeres az idei adventi vásár

– A tavalyival ellentétben idén elégedettek az adventi vásár forgalmával az árusok?

– Nem titok, hogy az egy-két kivételtől eltekintve ceglédi, vagy helyi érdekeltségű kereskedőknek akartunk elsősorban segíteni a rendezvényekkel, a látogatottság növelésével. Úgy tűnik ez sikerült is, mert nagyon elégedettek. Kilencven százalékban a beszedett helypénzt már ki is árulták. Az az újítás is nagy sikert aratott az árusok között, hogy sorok helyett, körben helyeztük el a házakat, ráadásul így mindenhonnan látható a színpadi program is. 

– Mennyibe kerül ez a városnak, lehet tudni, hogy rendezvény rentábilis lesz-e? 

– Igen, a vásár önmagát finanszírozza. A korcsolyapálya és a rendezvény megvalósítására 3 millió Ft támogatást kaptunk. A beszedett helypénz ennek 90 %-át lefedi, a jégpálya bevételét pedig még nem látjuk, de valószínű, hogy a hiányzó összeg meglesz. Természetesen, a helyi támogatók, szponzorok nélkül nem jöhetett volna létre a rendzevény, az adventi vásár fő támogatói a Vakond Via Kft. és a CEGMAL Kft., de számos kisebb ceglédi vállalkozás is segítette a megvalósulását. 

– Év végéig még két hét áll előttünk, milyen további programokat ajánlasz különösen az olvasók figyelmébe?

– Ezen a hétvégén gazdag programmal várjuk a ceglédieket. 14-én pénteken, a Cegléden már ismert felvidéki magyarokból álló együttes, a Kicsi hang lép majd fel, igényes műsorukban 20. századi magyar költők verseit zenésítik meg. 15-én a Gríz zenekar hoz karácsonyi dalokat, 16-án pedig a harmadik adventi gyertya meggyújtásakor az AB duo – Fésűs Ádám és Nagy Barnabás – nosztalgia műsorát láthatják, akik magyar örökzöldek mellett Eric Clapton, Sting és John Mayer dalait dolgozzák fel. 23-án az utolsó gyertya meggyújtásával nem ér véget a programfolyam, az ünnepek után ceglédi DJ-k lépnek fel esténként. Most már részleteket is elárulhatok a szilveszteri programról: 16 órakor a Gríz, 18 órakor Tom White, 20 órától Bekker Betty csapata, este tíztől hajnali háromig pedig a Cegléd Rádió DJ-i foglalják el a színpadot. A hideg szilveszter éjszakára fűtött melegedősátorral, éjfélkor pedig egy pár virslivel és pezsgővel várjuk az évet velünk búcsúztató ceglédieket.

Fotó: Takács Tamás – Több fotó itt és itt

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...