27.3 C
Cegléd
2024. május 27. hétfő
spot_img

Német mozifilmet forgatnak a Kovács-kastélynál

Újabb film helyszíne lett Cegléd, ezúttal december 14-én a Kovács-kastély környékén, a Molnár és Külső-Kátai u. sarkán figyelhettek fel nagy csoportosulásra, forgalomtól elzárt területre a városlakók. A „romantikusan romos”, jobb sorsra érdemes egykori kúria színházként vonul be a történelembe, ezt „alakít” ugyanis egy német mozifilmben. Cegléden másik helyszínen is forgatnak a filmhez, az Akasztó szél brandenburgi falujelenethez ad hátteret.
A Németországban ismert bábos, komikus, színész-énekes René Marik rendező-forgatókönyvíróként mutatkozik be a „Lenni vagy nem lenni gázsi” munkacímet viselő bábfilmben. 
„Marik egyik legnagyobb sikerű muppetszerű bábja, egy vakond a főszereplője az itt forgatott alkotásnak, de emberek is szerepelnek benne. A történetben a sikeres színházból, melynek tagjai között bábok és emberek is vannak, elrabolnak egy jegesmedvét a fabábok, akik romos, lebontásra érett színházukat mentenék meg a váltságdíjból. Az ő színházuk a kastély. A történet vége sem túl felemelő, több emberszereplő meghal, és végül a színházat lebontják. Persze, mi nem bontjuk majd el ténylegesen az épületet.” – mondta el lapunk kérdéseire Stephan Barth producer. A viccnek szánt kijelentést különösen pikánssá teszi, hogy lapunk forgatáson jelen levő munkatársa, szemtanúja volta a bábosok ijedelmének, amikor a forgatás közepén is omlani kezdett az elhanyagolt épület vakolata.
A helyszín kiválasztásáról megtudtuk három hónapig kerestek különösen érdekes épületet Budapest környékén. A ceglédit egy helyszínvadász találta, és „ez volt az, ami mindenkinek tetszett.” A stáb hétfőig forgat a városban, az utolsó napon a film magyar szereplője, Gryllus Dorka is a helyszínen lesz. A bűnügyi komédia jövő év végére kerül a német mozikba, hogy a ceglédi nézők láthatják-e, attól függ megvásárolják-e a forgalmazási jogát Magyarországon.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...