14.5 C
Cegléd
2024. május 29. szerda
spot_img

Ünnepi évzárót tart az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága

Ezután következnek a díjátadások, a sort az újlengyeli U13-as gólkirály, Félix Krisztián kezdi, majd a Pest megyei Grund Road Show egyes állomásain – Cegléden, Kartalon, Kosdon, Nagykátán és Szigetszentmiklóson – résztvevő legifjabb gyerekek vehetnek át ajándékokat. A fiatalok Fekete László volt európai Ezüstcipős, négyszeres magyar bajnok, egykori 21-szeres válogatott labdarúgótól és a 41-szeres válogatott Fehér Csabától kapják meg jutalmukat.

Az esemény ezután az alapításuk jubileumát idén ünneplő klubok vezetőinek köszöntésével folytatódik: a 100 éves aszódi, gyömrői, isaszegi, maglódi és pomázi, a 90 éves sülysápi, szigetszentmiklósi és tököli, a 80 esztendős taksonyi és turai, valamint a 60 éves táborfalvai egyesületi labdarúgásról emlékeznek meg a megyei futballvezetők.

A 2007/2008-as bajnoki szezon óta hagyomány, hogy a Pest megyei bajnokságok helyezései alapján összeállított éremtáblázat élmezőnyében végző klubok eredményességét honorálja a versenyeket lebonyolító szövetség. Idén ebben az összevetésben a Göd, a Nagykőrös, a Veresegyház, a Tápiószecső, a Tápiószentmárton, az Alsónémedi, a Gyömrő és a Pécel számíthat elismerésre.

Az igazgatóság és a Sportszelet című megyei sportlap kezdeményezésére idén első alkalommal adják át a Pest Megyei Amatőr Aranylabdát a szavazáson legtöbb pontot szerző labdarúgónak. A díjat ifjabb Albert Flórián korábbi válogatott labdarúgó, az eddigi egyetlen magyar aranylabdás Albert Flórián fia nyújtja majd át. Az Aranylabda-díj első három helyezettjének kiléte még nem ismert, a szavazás határidejét szombat éjfélig meghosszabbítottuk.

Az utolsó hivatalos programpont az 1997-ben alapított „Pest megye labdarúgásáért”-kitüntetések átadása lesz, idén nyolc személy veheti át a munkássága elismeréseként kiérdemelt érdemérmet és díszoklevelet.

Az ünnepséget állófogadás zárja. A Pest megyei labdarúgásban 2012-ben történt legfontosabb történéseket az igazgatóság húszoldalas kalendárium formájában gyűjtötte össze, a kiadványt az ünnepségen valamennyi megjelent kézhez kapja majd.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...