21.2 C
Cegléd
2024. május 24. péntek
spot_img

A ceglédi hármasikrek első karácsonya

– Látszik, hogy nagyon kiegyensúlyozottak a babáitok. A hármasiker-jelenség mögött – gondolom – egy hosszú történet is áll.

– Igen, másfél év után fordultunk orvoshoz, mert az életkorunk miatt nem akartunk tovább várni. Harmadik lombik-próbálkozásunk előtt megbeszéltük a férjemmel, hogy öt lombikot finanszíroz az állam, ha nem sikerül, akkor elfogadjuk a tényt és kettesben éljük le az életünket. Talán ettől az egyetértéstől nyugodtam meg, mert ekkor fogantak meg a picik és férjemmel együtt nagyon örültünk, hogy hárman lettek. A 28. héten születtek meg: Dani 1400, Marci 1190, Lili mindössze 700 grammos volt, de teljesen egészségesek. Örülök, hogy a történetünkről írtok, mert tanulsága az is, hogy nem szabad feladni, akinek nem lehet természetes úton gyermeke. Mi is több párt biztattunk, hogy ne adják fel és most együtt örülünk a csemetéknek. 

– Mások szép fokozatosan válnak nagycsaládossá, ti egy fordulóban. Hogyan éltétek túl az első időszakot?

– Két hónapos korukban kerültek haza, onnantól a kis súly miatt kötelezően három óránként etettük őket. Dávid reggeltől estig dolgozik, így a nagymamák segítettek, hogy néha egy kicsit aludni is tudjak. Egyébként nagyon rendesek voltak, mert négy és fél hónapos koruktól végigalusszák az éjszakát, este 8-tól reggel hétig.

– Komoly logisztikai probléma lehet elindulni valahová, hogyan mozdultok ki a babákkal?

– A fiúk egy ikerkocsival, Lili egy egyszemélyessel “utazik”, ebből következően “kétemberes” feladat a három gyerek levegőztetése. Egyébként nem vagyunk bezárva, az intenzív centrumban életreszóló barátságokat kötöttünk a sorstársakkal, velük havonta összejárunk családostul. De voltunk már ikertalálkozón és rendszeresen járunk babaúszásra is. 

A közös babázás, fotózás mellett beszélgettünk a távolabbi tervekről is, előkerült a kertes ház álma, hiszen most egy lakótelepi másfél szobában lakik a család és felvetődött a testvér kérdés is. Marika ugyanis sokat gondol a lefagyasztott testvérkére, “ha az ikrek iskolába mennek visszamegyünk érte.” – mondja határozottan és neki elhiszem.

– Karácsonyra most hogyan készültök? – teszem fel az aktuális kérdést.

– Most még nem az ajándékokra helyezzük a hangsúlyt, de a karácsonyfa fontos lesz, mert a színes, villódzó fények elvarázsolják a piciket. Hogy nekünk mi lesz az ajándék?! Őket tesszük be a fenyőfa alá! – nevet fel Marcsi és vele kacag három örökmozgó csemetéje.

Több fotó itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...