19.7 C
Cegléd
2024. május 30. csütörtök
spot_img

Cegléden is átfutnak a doni hősök emlékére

A doni hősök emlékére ezer kilométer lefutására készül Szita János és Kovalik Zoltán: a Kaposvár és Voronyezs közötti távolságot áprilisban három hét alatt szeretnék teljesíteni. Április 18-án indulnak Kaposvárról, és naponta ötvenöt-hatvan kilométert terveznek megtenni – közölte Szita János a Kaposvári Újsággal.
A futókat hárman kísérik: Szilvási Zoltán orvos, Havasi Imre tolmács és gépkocsivezető, valamint Juhász János operatőr, akinek köszönhetően az egész útról dokumentumfilm is készül. A csapat Kaposvár után Andocs, Siófok és Pákozd vonalon haladva Adony, Kiskunlacháza, Dabas, Cegléd, Szolnok, Debrecen, Nyíregyháza, Beregsurány, Beregszász, Szolyva érintésével éri majd el a Vereckei hágót. Az ukrajnai területen Belgorodig gépkocsival mennek, majd ismét futva Sztari Oszkol, Osztrogozsszk, Rudkino, Gremjacsje, Bolgyirevka útvonalon Voronyezsig. A tervek szerint május 9-én érnek célba.
Az emlékfutást a Mártírok és Hősök Közalapítvány támogatja, fővédnöke Hende Csaba honvédelmi miniszter, védnöke Szita Károly, Kaposvár polgármestere. Az emlékfutás során bárki, bármikor csatlakozhat a csapathoz tíz, húsz, ötven vagy akár csak egy kilométer megtételére is – jelezte ki Szita János. A csapat az elvi támogatók mellett szponzorok segítségét is várja az emlékfutás finanszírozásának megkönnyítésére.
 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...