26 C
Cegléd
2024. május 27. hétfő
spot_img

Jubileumi esztendőt hirdetett a polgármester

Január 11-én tartották a Városháza dísztermében a hagyományos Újévi köszöntőt, ahová a város közéleti személyiségeit, vállalkozóit, intézményvezetőit várták. Földi László polgármester évértékelő-évnyitó beszédében elmondta: “Nyilvánvalóan voltak hibáink, de örömeink is az elmúlt esztendőben. Mi nem mindig vesszük észre, milyen apró változások zajlanak körülöttünk, ezekre a városba látogató vendégeink hívják fel a figyelmet, akik jó szívvel távoznak Ceglédről.”

Elhangzott: a következő esztendőben nagyobb összeg áll majd a város rendelkezésére, miután az állam átvállalt a várostól 3 milliárd forint adósságot. “Ennek hatásait majd a a második félévtől  és a következő évtől lehet erősen érzékelni.”- tette hozzá.

A polgármester megköszönte a ceglédi adófizetőknek, hogy “98%-os, nagyon jó az adómorál, köszönöm a terhet viselőknek, büszke vagyok mindenkire, aki ebben a városban valamit tesz másokért.”

A  2013-as tervekre, programokra térve kifejtette: Ebben az évben több évfordulót ünnepel majd a város. Kossuth Lajos beszédének 165., a Dózsa féle parasztfelkelés 500. évfordulója és Cegléd 650. születésnapja is 2013-ban lesz. A jeles évfordulók kapcsán “Jubileumi esztendő kívánunk meghirdetni a szeptemberi Kossuth Napokon.” – jelentette be a rendezvényen Földi László. Fotók az eseményről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...