18.2 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Jubileumi esztendőt hirdetett a polgármester

Január 11-én tartották a Városháza dísztermében a hagyományos Újévi köszöntőt, ahová a város közéleti személyiségeit, vállalkozóit, intézményvezetőit várták. Földi László polgármester évértékelő-évnyitó beszédében elmondta: “Nyilvánvalóan voltak hibáink, de örömeink is az elmúlt esztendőben. Mi nem mindig vesszük észre, milyen apró változások zajlanak körülöttünk, ezekre a városba látogató vendégeink hívják fel a figyelmet, akik jó szívvel távoznak Ceglédről.”

Elhangzott: a következő esztendőben nagyobb összeg áll majd a város rendelkezésére, miután az állam átvállalt a várostól 3 milliárd forint adósságot. “Ennek hatásait majd a a második félévtől  és a következő évtől lehet erősen érzékelni.”- tette hozzá.

A polgármester megköszönte a ceglédi adófizetőknek, hogy “98%-os, nagyon jó az adómorál, köszönöm a terhet viselőknek, büszke vagyok mindenkire, aki ebben a városban valamit tesz másokért.”

A  2013-as tervekre, programokra térve kifejtette: Ebben az évben több évfordulót ünnepel majd a város. Kossuth Lajos beszédének 165., a Dózsa féle parasztfelkelés 500. évfordulója és Cegléd 650. születésnapja is 2013-ban lesz. A jeles évfordulók kapcsán “Jubileumi esztendő kívánunk meghirdetni a szeptemberi Kossuth Napokon.” – jelentette be a rendezvényen Földi László. Fotók az eseményről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...