21.2 C
Cegléd
2024. május 24. péntek
spot_img

Ingatlanpiac válság után?

–  Mi a helyzet a hitelekkel?

–  Sajnos, átestünk a ló túlsó oldalára. A bankok újra hiteleznének, de alig van érdeklődés. A nyakra-főre hitel után, mostanra a félelem lett úrrá, pedig az ésszerűen vállalt, átgondolt hitel nagyon hasznos és nélkülözhetetlen ha „növekedni” akarunk. Új pénzügyi szemléletre van szükség, meg kell tanulni a piacgazdaságot.

– Mit tud ehhez hozzátenni egy ingatlanos?

– Első lépésként elhatározza, hogy átalakítja a vállalkozását. Először csak hitelügyintézésre gondoltunk, hogy segíteni tudjunk ügyfeleinknek, ehhez kerestünk partnert. Így találkoztunk a Pannon Holding Hungary Zrt. vezetőivel és üzletfilozófiájával. Ez a cég az országban egyedüliként komplex ügyfélkiszolgálást valósít meg. Ez annyit jelent, hogy saját fejlesztésű informatikai háttértámogatásukkal tíz üzletágban állunk ügyfeleink rendelkezésére. 

–  Hogyan fog ez megvalósulni Cegléden a Partner Ingatlannál?

–  Az EURO-PARTNER Kft a PHH szerződött partnereként a Holding régiós képviselete lett. Jelenleg teljes gőzzel egy hatékony tanácsadói hálózat kiépítésén dolgozunk. Minden területre a legjobbakat szeretnénk szerződtetni a csapatunkba, hogy a legjobb megoldásokat tudjuk kínálni a hozzánk forduló ügyfeleinknek.

– Mit jelent ez a gyakorlatban? Össze lehet röviden foglalni?

–  Azt szoktam mondani, itt az ideje, hogy az embereknek ne csak fodrászuk, autószerelőjük, stb, legyen, hanem pénzügyi tanácsadójuk is. Egy olyan független tanácsadó, aki nem egy bank vagy biztosító egy bizonyos termékét akarja rásózni az ügyfelére, hanem tíz-húsz szolgáltató termékét összehasonlítva a legjobbat ajánlja több biztosítási területen. Akihez fordulni lehet, ha ingatlant szeretnénk eladni, vásárolni. De céges ügyfeleinket is ki tudjuk szolgálni. A pályázatokkal kapcsolatos összes teendő, az energetikai audit (ami már veszett pénzt hoz vissza), a kintlévőség kezelés, vagyon- és felelősségbiztosítás többnyire céges üzletág, de nagyon sok családot érinthet. Szeretném hangsúlyozni, hogy nem egy vagy két ember ért az összes üzletághoz. A tanácsadás csapatmunka a képviseletben koordinálva, mindig az adott terület szakértőjét bevonva készül el az ajánlat.  

–  Nem hangzik rosszul, de az emberek mostanában elég bizalmatlanok és az első kérdésük, hogy mennyibe fog ez kerülni? 

– Nálunk 14 éve 2 százalék az ingatlan közvetítési jutalék és annyi is marad, de januártól az egyik megbízási formánknál lesz 3 százalékos is. A kérdésre válaszolva azt tudom mondani, hogy az ügyfélnek többnyire semennyibe. A hitelezés, a biztosítás és a befektetési üzletágaknál az ügyfelünk nem fizet a szolgáltatásunkért, a pénzügyi szolgáltatóktól kapunk jutalékot. A webes alkalmazások, honlap, tárhely, domain havidíjasok, illetve az oktatás, tanfolyamok, vizsgák fizetősek. A pályázat, energetika, kintlévőség kezelés üzletágak tekintetében pedig sikerdíjas termékekről van szó, ami azt jelenti, hogy csak akkor kell fizetni a megbízónknak, ha sikeres volt az üzlettámogatásunk és „pénzt kerestünk” neki.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...