21.7 C
Cegléd
2024. május 22. szerda
spot_img

Bezárt a múzeum

Nincs fűtés a Kossuth Múzeumban. Január utolsó napján a Tigáz munkatársai, a szolgáltató Főgáz megbízásából kikapcsolták a gázszolgáltatást az intézményben és leszerelték az órát is. A tavaly év végéig a Pest Megyei Múzeumigazgatósághoz tartozó intézmény többmilliós közüzemi tartozást halmozott fel, amit az új fenntartó Cegléd város nem vett át. 

– Január 1-től a törvény szerint átvettük a múzeumot, és önálló intézményként fog működni. Az átadás-átvételi jegyzőkönyvben is rögzítettük azonban, hogy a képviselő-testület döntése értelmében, a korábbi közüzemi tartozásokat nem veszi át a város. A gázszolgáltatás megszűntekor, amint értesítettek minket, azonnal felvettük a kapcsolatot a megyei intézményfenntartóval, hogy minél gyorsabban rendeződjön ez a helyzet. – nyilatkozta lapunknak Földi László polgármester, aki hozzátette: átmeneti bezárással, nyitvatartási korlátozással is kell számolniuk a múzeum munkatársainak, látogatóknak.

– Nem lehet tudni meddig tart ez az állapot, de nem tudunk bent dolgozni a hideg miatt – ezt már Reznák Erzsébet, a múzeum igazgatója válaszolta érdeklődésünkre. – Nagyon remélem, hogy gyorsan helyreáll a rend. Megnyugtató volt, hogy azonnal intézkedett a városvezetés. Ebben az átmeneti időszakban is fogadjuk azonban az előre bejelentkezett iskola és turistacsoportokat, telefonon, emailben elérhetők vagyunk. Az igazgató asszony kérdésünkre válaszolva kifejezte aggodalmát, a fűtetlen épület állagromlása és a kiállított múzeumi tárgyakban keletkező esetleges kár miatt.

Fotó: Kisfaludi István

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...