17.1 C
Cegléd
2024. május 23. csütörtök
spot_img

Alig maradt ép csontja

Összefogtak a csemői és ceglédi kispályás labdarúgó csapatok egyik sporttársukért. A zöldhalmi Sipos Csabát súlyos baleset érte, kerékpárján ütötte el egy előzésben lévő autó – szemből. A baleset körülményeire, a kórházi intenzív osztályon töltött napokra egyáltalán nem emlékszik a háromgyermekes édesapa. „Talán jobb is így” – mondja. Csaba beteghordóként dolgozik a ceglédi kórházban, a baleset napján is munkából, műszak után tartott hazafelé a Csemő közeli Zöldhalomra.
– Este nyolc óra körül járt az idő, már lefekvéshez készítettem a nyolc hónapos pici fiúnkat, és sűrűn néztem az órára, mert a férjem nem szokott késni – emlékszik vissza arra az estére Tünde, Csaba felesége. – A baleset Ceglédről kivezető Mizsei úton történt, nem messze az édesanyja házától. Ő hívott telefonon, hogy baleset történt a közelükben, és hogy nálunk mindenki itthon van-e? Akkor már szinte tudtam, hogy Csabával történt valami.
A sejtés beigazolódott. A kivilágított kerékpárral, sárga mellényben közlekedő Csabát ütötte el egy autó. A fiatal sofőr éppen előzött, és érthetetlen módon nem vette észre az út szélén vele szemben haladó biciklist. Csabának számos csontja eltört, megsérült a medencéje, a tüdeje, napokig életveszélyben volt. A jobb kezét kivéve minden végtagján csonttörést szenvedett. Ráadásul balkezes. A mentők szerint életben maradását annak köszönheti, hogy a téli időjárás miatt jól fel volt öltözve.
A baleset híre családtagjain, munkatársain túl a sportbarátokat is megrendítette. Csaba a csemői kispályás labdarúgó csapat kapusa, évek óta részt vevője a Ceglédi Kispályás Labdarúgó Bajnokságnak. Utasi Tibor csapatkapitány gyűjtést hirdetett a család javára. Szabó Attila egyesületi vezető, játékvezető szervezett gyűjtést. A családfő az elmúlt hétvégét már otthon tölthette. Komolyabb fájdalmai nincsenek, de hamar elfárad, leginkább fekvésre, pihenésre van szüksége. Még három hét, míg egyáltalán elkezdhet járókerettel mozogni a lakásban. Felépülése több hónapig is elhúzódhat.
A teljes írás a baon.hu híroldalon olvasható…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...