26 C
Cegléd
2024. május 27. hétfő
spot_img

Érdemes példát mutatni?

Országszerte 14 olyan 5000-nél kevesebb lakosú település vár adósságrendezésre, ahol korábban termelő beruházást hajtottak végre, köztük Újszilvás. Miközben az ötezer lakosúnál kisebb települések teljes tartozásállományát átvállalta a kormány, az ő településüket “azért bünteti az állam”, mert korábban mertek vállalkozni, és jelentős turisztikai, illetve munkahelyteremtő beruházásokat hajtottak végre. A belügyi tárca arra hivatkozik, hogy túl magas az egy főre jutó adósságuk, ezért nincs egyezség, csak részleges adósságátvállalás várható – panaszolják az érintett polgármesterek.
– A naperőmű beruházás miatt nem vállalják át az adósságunkat. – nyilatkozta lapunknak Petrányi Csaba, Újszilvás polgármestere. – Remekművet hoztunk létre, európai minőségben. Visszásság érzés van bennem, kérdés: érdemes volt-e példát mutatni, példaértékű projecteket megvalósítani? Ráadásul a mi hitelállományunk 404 millió forint kamatokkal együtt, szomszédos, hasonló nagyságú településeké 350 millió, amit egy tollvonással “elvitt az állam”, csak azért, mert ők iskolára, útra, óvodára költötték.
Az érintett tizennégy települést a Belügyminisztérium értesítette a kormányzati döntésről, február végéig egyeztetnek a konszolidáció mértékéről.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...