14.7 C
Cegléd
2024. május 26. vasárnap
spot_img

Schnell

Egy óra alatt felkerült Uszkay Zsófia – főként portrékból álló – kiállítási anyaga a Kossuth Gimnázium Klubjának falára. Tábori László segített ebben és köszöntötte a családtagokat, tanárokat, osztálytársakat a január 23-án tartott megnyitón.

Örömmel vállalta a tárlat megnyitását Rónai-Pjéczka Mátyás rajztanár, aki Zsófit tanácsaival, szakmai iránymutatásával segítette az elmúlt években Albertirsán. Bevezetőjében a képzőművészeti tudás kialakulásának döcögős útjáról (rajztanár nélküli rajzórák az „általánosban”, Girst tanár úr média- és rajzóráin végzett feladatok, CAE Benedek Péter Rajzkör péntek esti stúdiumai, kísérletezés a számítógéphez kapcsolt rajzpadon) beszélt, no és hogy min kéne még javítani (kevés a modell utáni rajz). Kiemelte, hogy csak a legtehetségesebbek képesek az anyagszerűséget a grafitceruza különféle vonalaival kifejezni, a térbeliség titka pedig az, hogy számtalan tónust fedez fel és hoz létre a papíron az alkotó. 

Ismerősei, barátai rendelnek tőle arcmást, természetes hatású önarcképe is látható a tárlaton. A megnyitón autogramot kértek a barátok, Zsófi szemvillanás alatt ajándékozta meg őket kalligrafikus szépségű aláírásával. Az alkotóval személyesen ritkán találkozhatnak a Klubban, mert iskola után rohan haza rajzolni, de a kiállítást munkaidőben megnézhetik.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...