21.7 C
Cegléd
2024. május 22. szerda
spot_img

Droglabort számoltak fel

Egy albertirsai férfit ellen is eljárás indult a Pusztavacson most felszámolt új pszichoaktív anyagokat előállító labor ügye kapcsán. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a Dabasi Rendőrkapitányság munkatársai szerdán házkutatást tartottak Pusztavacson egy cég telephelyén, ahol egy épületben 280 színes tablettát és ismeretlen eredetű, színes, porszerű anyagot találtak. A házkutatást kiterjesztették a telephelyen található többi épületre is, amelyekben további színes tablettákat, porszerű anyagokat, valamint az ezek előállításához szükséges tablettázógépet, darálót, szitát és betonkeverőt találtak, melyeket lefoglaltak.
A nyomozók az albertirsai G. Sándort a helyszínen elfogták. A Dabasi Rendőrkapitányság munkatársai néhány órával később házkutatást tartottak az örkényi L. Zoltán lakásán, ahol a kábítószer-kereső kutya újabb tablettákat talált. A két férfit őrizetbe vették.
A lefoglalt anyagokat a Bűnügyi Szakértői és Kutató intézet megvizsgálta, és megállapította, hogy a porok és színes tabletták pszichoaktív anyagokat tartalmaznak. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Dabasi Rendőrkapitánysága a 29 éves albertirsai és 34 éves örkényi férfi ellen új pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt indított eljárást.
Kábítószer-ültetvényt és ezek termesztéséhez szükséges berendezéseket foglaltak le a rendőrök Dunaharasztiban is. A rendőrség tájékoztatása szerint a 77 tőből álló ültetvényt szerdán találták meg egy családi házban. A nyomozók elfogtak és őrizetbe vettek egy 36 éves férfit, akit kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsítanak. A férfi beismerő vallomást tett.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...