27.3 C
Cegléd
2024. május 27. hétfő
spot_img

Menet REND…?!? – válasz

A reggeli csúcsidőszakban gyorsvonat helyett azért közlekedtetünk ún. zónázó vonatokat, mert a gyorsvonat rövidebb menetidejére tekintettel beérné az előtte haladó személyvonatot, ami azt eredményezné, hogy a gyorsvonat haladásának biztosítása érdekében a személyvonat valamelyik közbenső állomáson várakozna, vagy kevesebb személyvonat közlekedhetne a csúcsidőszakban, ezért a közbenső települések vonatkozásában a kiszolgálás minősége, a járatgyakoriság romlana, a vonatokon a zsúfoltság fokozódna. 

Természetesen megértjük azon Utasainkat, akiknek az ütemes menetrendet megelőző menetrendi struktúra kedvezőbb eljutási lehetőségeket, egyéni utazási előnyöket biztosított. Azonban mint közszolgáltatónak, a közösségi közlekedés megtervezésénél a jellemző nagy utasáramlatok kiszolgálására kell figyelemmel lennünk, ezt a jelenlegi menetrend nagyságrendekkel jobban szolgálja.

Bár a levél írója konkrét időpontot nem jelölt meg, a levélben említett vonatok közlekedési adatait vizsgáltuk 2013. január 1-től január 21-ig terjedő időszakra.

A Szegedről induló 7009 számú sebesvonat menetrend szerinti érkezési ideje Cegléd állomáson 6 óra 6 perc, indulási ideje 6 óra 8 perc. A 2859 számú vonat – mely Szolnok és Monor között csak munkanapokon közlekedik – menetrend szerint Szolnok felől 6 óra 6 perckor érkezik Cegléd állomásra, majd 6 óra 13 perckor indul tovább Cegléd állomásról.  A vizsgált időszak alatt kiemelkedő késés nem fordult elő.

A két vonat csatlakoztatása kapcsán megfogalmazott felvetést természetesen megértjük, azonban minden menetrendi időszakra szükséges egy olyan csatlakozási rendszer kialakítása, mellyel a Menetrend összetettségére tekintettel a felmerülő késések esetére a közlekedés menete fenntarthatóvá válik, de az átszállni kívánó Utasok csatlakozását is biztosítjuk. 

Az érvényben lévő szabályozás alapján, Cegléden a csatlakozásra várás ideje – munkanapokon – 5 perc. Jelezzük továbbá, hogy a vizsgált időszakban a 2859-es számú vonat 2 alkalommal késett 5 percnél többet, azonban emiatt a 7009 számú vonatot nem késleltették meg.

Utasunk felvetése kapcsán jelezzük, hogy a levélben említett 5-10, jellemzően munkába igyekvő Utas számára szintén fontossággal bír, hogy eljusson munkahelyére, így a csatlakozó vonat kis mértékű megvárakoztatása indokolt.

Az operatív irányító szolgálat forgalomszabályozási intézkedések megtételével – a lehetőségeket figyelembe véve – mindent megtesz a menetrendszerű közlekedés lebonyolítása érdekében, azonban esetleges műszaki meghibásodások, balesetek a vonalon zajló közlekedést hátrányosan befolyásolhatják. Bár a késések a jövőben sem zárhatók ki teljes mértékben bízunk benne, hogy mindinkább eleget tudunk tenni a pontosságra vonatkozó jogos elvárásoknak. 

A nyújtott szolgáltatások minőségi paramétereit – az azokat igénybe vevők visszajelzései alapján is – folyamatosan és magasabb szinten igyekszünk javítani, hogy az utazóközönség elégedettségét elérhessük.

Bízunk benne, hogy a levélíró által felvetett valamennyi kérdésre választ tudtunk adni.

 

Üdvözlettel:

Pintérné Bősz Andrea

ügyfélszolgálati szakelőadó

MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt.

Ügyfélszolgálat

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...