14.7 C
Cegléd
2024. május 26. vasárnap
spot_img

Van költségvetése a városnak

 

Nagy Tamás (MSZP) képviselő ezt sérelmezte. Elmondta, nem ért egyet a fűnyíró elvű zárolással. A gazdasági társaságok már tavaly is a csőd szélén álltak, ennyi pénzt véleménye szerint nem lehet tőlük elvonni. Földi László polgármester jelezte, hogy a tervről egyeztettek a társaságok ügyvezetőivel, akik hozzájárultak a zároláshoz. Bobál István (CFE) felvetette, hogy kössék érdekeltséghez ennek a tíz százaléknak a kifizetését, vagyis amelyik cégnél ezt valóban sikerült megtakarítani, az eldöntheti, hogy mire fordítja. Nagy Tamás további kritikaként megjegyezte, hogy a központi elvonások miatt legalább egymilliárd forinttal rosszabbul járt idén az önkormányzat, és a bevételek tervezésénél az ingatlaneladásból származó összeget erősen túltervezték. Felvetette, hogy kapjon a rendőrség 2 millió forintot benzinre, hogy többet tudjanak járőrözni. Földi László elmondta: a rendőri vezetés az egyeztetések során nem benzin, hanem sokkal inkább technikai támogatást kért az önkormányzattól.

A képviselő-testület több beszámolót is elfogadott csütörtökön, a bizottságok elmúlt két éves tevékenységéről, illetve a bizottsági keretek felhasználásáról. Ez utóbbiakból támogatták egyébként pályázat útján pl. a CVSE szakosztályait és a civil szervezeteket is, az idei költségvetésbe azonban már nem terveztek bizottsági kereteket, így ezt másképp fogják megoldani. Földi László elmondta: az egyéni sportok támogatásába idén be szeretnék vonni a vállalkozói szférát is, ennek érdekében sikeres tárgyalásokat folytattak több céggel is. 

A képviselők elfogadták a tavalyi városi ünnepségekről szóló beszámolót is azzal, hogy a jövő hónapban tételes pénzügyi elszámolás készül és kerül a testület elé.

Átalakítják a kaszinó két termét annak érdekében, hogy itt folytathassa le pályázati projektjét a „Szövetség egy Életen Át Tartó Tanulásért” nevű civil szervezet. A program két éven át tart, és felnőtteknek szól.

Kénytelen lesz mégis kifizetni az önkormányzat a Kossuth Múzeum gázszámla tartozását. A mintegy 600 ezer forint elmaradás még akkor keletkezett, amikor a múzeum megyei fenntartásban volt. Jelenleg, mivel nincs fűtés, az intézmény zárva van, nem fogadja a látogatókat. Az átvételkor az önkormányzat kikötötte, hogy a múzeum korábban keletkezett számla tartozását nem veszi át, ám erre, mint kiderült, még sincs jogi lehetőség. 

Három irodával, és 119 helyett 72 fővel működik januártól a hivatal. A változások a járási átalakulás és a Kőröstetétlennel közös önkormányzati hivatal kialakítása miatt történtek – elbocsátásról tehát nincs szó. 

Pályázatot ír ki az önkormányzat az Óvodák és Bölcsődék Gazdasági Hivatala, és a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár vezetői tisztségére. A nyertesek öt éven át látják el a feladatokat. 

A képviselők több ingatlan eladást is jóváhagytak, illetve arról is döntöttek, hogy az idei Pantheon táblát Földváry Károly szabadságharcos ezredes tiszteletére állítják a Városalapítók napján. 

Zárt ülés keretében döntöttek a városatyák a Gubody Ferenc-díj kitüntetettjéről és arról is, hogy az ÖKOVÍZ Kft. hiteléhez ingatlanfedezetet biztosít a város.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...