16.1 C
Cegléd
2024. május 24. péntek
spot_img

Nem tartják gyüttmentnek az Év polgárőrét

Gyurika András éppen húsz esztendeje került Jászkarajenőre körzeti megbízottként. Amikor felajánlották számára a lehetőséget, a ceglédi származású férfi nem sokat gondolkozott, szívesen fogadta, hogy a karajenőiek közbiztonságát őrizze. – írja Portré rovatában a szoljon.hu. 2007-ig nyugdíjazásáig dolgozott rendőrként, de azóta se pihen, vezeti a polgárőr egyesületet, és önkormányzati képviselőként is dolgozik.
– Az egyesület és jómagam is megkaptuk az Év polgárőrsége, illetve polgárőre elismerést, az Érdemkereszt ezüst és arany fokozatával is kitüntettek, illetve a Jászkarajenőért címet is a polgárőr egyesületnek ítélték nemrégiben. Ma már fel sem merül, hogy eredetileg nem is Karajenőről származom, úgy érzem, befogadtak a helyiek, ma már közéjük tartozom.
Gyurika András azonban nem csupán polgárőrként segíti önként választott települését. Különösen jól bánik a fával, bútorokat, faragásokat készít, így felkérték, hogy a község határában lévő üdvözlő táblák felújításában működjön közre. A már korhadófélben lévő, kezeletlen táblák most talán szebbé váltak, mint új korukban voltak, a település nevét pedig tavaly rovásírással véste a rájuk.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...