18.7 C
Cegléd
2024. május 4. szombat
spot_img

Földi Lászlót idézte Orbán

Magyarország ma jobban teljesít, mint korábban, és eredményesebb a válság kezelésében, mint a legtöbb európai ország – foglalja össze Orbán Viktor tegnapi évértékelő beszédét a hirado.hu. A beszéddel egy pillanatra Cegléd is reflektorfénybe került. A miniszterelnök Földi László polgármestertől idézett:

„Ami azonban a számtani mutatóknál fontosabb, az a tanulság, amit újra és újra el kell ismételnünk. A rendszerváltoztatáskor létezett egy politikai pártokon és politikai nézeteken átívelő közös ígéret – mit ígéret! –, egy fogadalom, amit mi, az ország közügyeit intézők együtt tettünk a magyar embereknek. Nem követjük el soha többé Kádárék és az MSZMP hibáját, hogy hitelből, külföldről fölvett hitelből jóléti kiadásokat finanszírozunk. Legyünk bár szegények, kerüljünk bár szorult helyzetbe, külföldi hitelekből nem fogunk szociális juttatásokat, segélyeket, fedezetlen béremeléseket finanszírozni. Hogy katonásan mondjam: ez a fogadalom 2002-ig be volt tartva. A magyar gazdaság 2008-as összeomlása mögött az áll, hogy a szocialisták 2002 után felrúgták ezt a történelmi megállapodást. A következményeket ismerjük; végül a nyugdíjak, a családtámogatások és a bérek egy komoly része odaveszett. Tudom, ezt már százszor hallották tőlem. Azt is tudom, mert ismerem a fajtánkat, hogy a magyarok nem szeretik a szájbarágós beszédet.

Amikor Cegléden jártam nem is olyan régen, azt mesélték, hogy egy feleség az 50. házassági évfordulóra, az aranylakodalomra készülődve neheztelő hangon felrótta a férjének, hogy sohasem mondja neki, hogy szereti. Mire az öreg csak annyit válaszolt: egyszer már mondtam, ha változás lesz, majd szólok.” – idézte fel a humorizálva a Cegléden Földi László polgármestertől hallott régi székely viccet a miniszterelnök.

Fotó: mti/Kisfaludi István

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...