14.5 C
Cegléd
2024. május 29. szerda
spot_img

Aranylemez után feloszlott a Sárik Péter trió

A Budapest Jazz Clubban ünnepelte február 20-án a Sárik Péter Trió, hogy “Jazzkívánságműsor” című albumuk mindössze négy hónap alatt Aranylemez lett. Két nap múlva Sárik Péter bejelentette zenekara megszűnését. Az öt éve működő 3 lemezt kiadó, teltházas koncerteket adó trió feloszlásának okairól Sárik Péter az iartm.com-nak adott interjút.
” (…) be kell látnom, hogy már nem tudok hinni a mi Csapatunkban, mert ez egy ideje már csak az én fejemben lévő illúzió volt. Egy zenekar nagyon hasonló egy családhoz. (…) Nyilván vannak viták, nézetkülönbségek, de amíg a szimpátia, az együttlét, együtt zenélés öröme nagyobb, mint a problémák súlya, addig nincs gond. Megbeszélik és mennek tovább. (…) Én most értem ahhoz a ponthoz, hogy már nem tudnám örömmel tovább vezetni ezt a zenekart.
Ki kell hangsúlyoznom, hogy ezt az elhatározást nem önszántamból hoztam meg. Bolond lettem volna feloszlatni egy zenekart, amelyikben 5 év kemény munka van, és végre kezd révbe érni. Amiért végül meghoztam ezt a borzasztó nehéz döntést, az volt, hogy a Trió egyik tagja most már sokadik alkalommal hozta tudtomra, hogy a Triót és a zenekar többi produkcióját az én személyes, úgymond egyszemélyes projektemnek tekinti, önmagát pedig kísérőzenésznek, háttérembernek. – engedett bepillantást a zenekari tagok konfliktusaiba a zongoraművész.
A jövőről Sárik Péter a következőt nyilatkozta: “A Jazzkívánságműsor lemezbemutató koncertek természetesen folytatódnak más partnerekkel és remélem, hogy a jövőben újra lehet majd dalokat is kérni. Biztos fogok majd új zenekart alapítani, de erről még nagyon korai beszélni. Hosszú távra szoktam tervezni, majd ha megtaláltam a társaimat és úgy érzem, hogy itt az idő, akkor kezdek új dologba.”
 
– Örülök, hogy viszonylag békében, egyetértésben tudtunk elválni egymástól – nyilatkozta a Ceglédi Panorámának a művész. – Szeretném megköszönni a ceglédi közönségnek, hogy mindig sokan eljöttek a koncertjeinkre, remélem, hogy szép emlékként marad meg mindenkiben a zenekar.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...