26 C
Cegléd
2024. május 27. hétfő
spot_img

Ceglédi rendőr fejtette meg a piramisok titkát

Az egyiptomi piramisok építésének titka mindig is izgatta civilek és tudósok fantáziáját, ám hitelt érdemlően senki sem volt képes magyarázattal szolgálni. Most úgy tűnik egy ceglédi nyugalmazott rendőr megoldotta többezer éves rejtélyt. – adta hírül a borsonline. hu. Lippai Vilmos egy építkezés során jött rá az egyszerű megoldásra.
– Éppen egy rámpán toltunk, húztunk, vontunk fel egy hatalmas vasbeton gerendát, amikor beugrott, hogy talán valami hasonló módon juthattak szintről szintre az ókori egyiptomiak – emlékezik vissza az „isteni szikrára” Vilmos. Elméletének nagyszerűsége annak egyszerűségében rejlik. Úgy gondolja, hogy az ókori építők a lehető legegyszerűbb módszert használták; mintha csak egy normális épületen haladnának szintről szintre.
Lippai Vilmos szerint abban minden elmélet egységes, hogy mintegy negyven méter magasságig külső rámpát használtak. Ebben a magasságban azonban már befejeződött a belső járatok, termek, lépcsők kialakítása, tehát amikor itt bezárult a piramis üreges része, akkor e szint felett már „csak” az egymás mellé csúsztatott hatalmas tömbök következtek. Ahhoz, hogy ezeket a következő szintre feljuttassák, elég volt egy alig egy méter magasságú rámpa. Vagyis, Vilmos szerint “gyakorlatilag nem volt semmiféle titok: a piramis építésének állványa maga a piramis volt.”
– Legalább száz különféle elmélet látott már napvilágot, akadt, aki szerint a piramis belsejét vízzel árasztották el, és úgy juttatták fel a köveket, mások szerint hatalmas sárkányokkal emelték fel az építőelemeket. Biztos vagyok benne, hogy a piramisok a világ legtermészetesebb módján épültek fel – zárja elmélete ismertetését a ceglédi férfi, aki reméli, a világ nemcsak az új elmélet, de ezzel városának nevét is megőrzi majd a piramisokkal kapcsolatban. A teljes cikk itt olvasható…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...