14.9 C
Cegléd
2024. május 4. szombat
spot_img

Pezsdülni látszik a biztosítópiac

A válság kezdete óta már 5 év telt el, és lassan az élet jelei látszanak a gazdaság több területén. A Groupama-Garancia Biztosító, ügyfélszolgálati üzletkötőjét, Pintácsi Kasza Csillát kérdeztük: milyen tendenciák érvényesülnek a biztosítási piacon? 

– A gazdasági válság begyűrűzésekor, amikor érzékelhetővé váltak a nehézségek, az emberek átértékelték, mi az, ami igazán fontos számukra, mi az, amit feladhatnak. Általában amikor számlafizetési nehézségekkel kellett szembesülniük, a megtakarításaikhoz nyúltak, amelyek némi veszteséggel, de visszavásárolhatók 2-3 év után. A biztosítók is reagáltak a kialakult helyzetre olyan termékek bevezetésével, amelyeknél lehetőség van a szüneteltetésre, hogy áthidalják ezeket az állapotokat, úgy hogy az ügyfél se maradjon védelem nélkül, de a biztosító se veszítse el a visszavásárlással.  

Új tendencia, hogy az elmúlt években a megtakarításoktól és befektetési jellegű termékektől a klasszikus életbiztosítások felé tolódott el a hangsúly. A kockázati termékek visszanyerték a bizalmat, fontossá vált, hogy kritikus esetben nagyobb pénzösszeghez juthasson az ügyfél. Egyre többen szeretnék biztonságban tudni anyagi helyzetüket, ha esetleg történik valami váratlan, legyen biztonsági tartalék, ami lefedje a hiányt. A válság pozitív hozadéka, hogy ráirányította a figyelmet, az öngondoskodás fontosságára. Mindent egybevetve úgy tűnik, lassan kilábal a válságból a biztosítási piac.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...