21.7 C
Cegléd
2024. május 22. szerda
spot_img

Pezsdülni látszik a biztosítópiac

A válság kezdete óta már 5 év telt el, és lassan az élet jelei látszanak a gazdaság több területén. A Groupama-Garancia Biztosító, ügyfélszolgálati üzletkötőjét, Pintácsi Kasza Csillát kérdeztük: milyen tendenciák érvényesülnek a biztosítási piacon? 

– A gazdasági válság begyűrűzésekor, amikor érzékelhetővé váltak a nehézségek, az emberek átértékelték, mi az, ami igazán fontos számukra, mi az, amit feladhatnak. Általában amikor számlafizetési nehézségekkel kellett szembesülniük, a megtakarításaikhoz nyúltak, amelyek némi veszteséggel, de visszavásárolhatók 2-3 év után. A biztosítók is reagáltak a kialakult helyzetre olyan termékek bevezetésével, amelyeknél lehetőség van a szüneteltetésre, hogy áthidalják ezeket az állapotokat, úgy hogy az ügyfél se maradjon védelem nélkül, de a biztosító se veszítse el a visszavásárlással.  

Új tendencia, hogy az elmúlt években a megtakarításoktól és befektetési jellegű termékektől a klasszikus életbiztosítások felé tolódott el a hangsúly. A kockázati termékek visszanyerték a bizalmat, fontossá vált, hogy kritikus esetben nagyobb pénzösszeghez juthasson az ügyfél. Egyre többen szeretnék biztonságban tudni anyagi helyzetüket, ha esetleg történik valami váratlan, legyen biztonsági tartalék, ami lefedje a hiányt. A válság pozitív hozadéka, hogy ráirányította a figyelmet, az öngondoskodás fontosságára. Mindent egybevetve úgy tűnik, lassan kilábal a válságból a biztosítási piac.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...