21.7 C
Cegléd
2024. május 22. szerda
spot_img

Körzeti megbízottak a problémás városrészeken

Átadták a ceglédi Csengeri szélen a körzeti megbízotti irodát. Mint emlékezetes, tavaly augusztusban szélsőjobboldali szervezetek próbálták megfélemlíteni a helyi lakosságot, ám összecsapás, atrocitás a rendőrség időben történő beavatkozásának köszönhetően nem történt. A város ezt követően intézkedési tervet dolgozott ki a bűnmegelőzés és a lakosság biztonságérzetének növelése érdekében – ennek a részeként hozták létre a körzeti megbízotti irodát.

Egy másik, hasonló gondokkal küzdő városrészben, az Ugyerben szintén hamarosan kialakítanak egy KMB irodát. – mondta el az átadáskor Földi László polgármester. A következő hónapokban várhatóan a városban dolgozó rendőrök létszámát is sikerül fejleszteni, és kérték a Belügyminisztérium segítségét, hogy lovasrendőrség is segíthessen Cegléden. Az elmúlt hetekben hét új gépkocsit, köztük terepjárót is kapott a városi rendőrség, hogy a nehezen járható utakon is tudjanak közlekedni, a jövőben pedig tíz új térfigyelő kamera felszerelését tervezik – egyet közülük a Csengeri városrészen. 

A ceglédi rendőrkapitány, Török Csaba arra biztatta a lakosságot, hogy bátran tartsák a kapcsolatot a szolgálatot teljesítő rendőrökkel, forduljanak hozzájuk bizalommal. Kiemelte, hogy a bűnmegelőzés leghatékonyabban a lakosság, a rendőrség és a polgárőrség együttműködésével valósulhat meg. A körzeti megbízotti iroda létrehozása az összefogásnak egy szép példája –tette hozzá a városi rendőrkapitány.

Az irodát egy önkormányzati ingatlanban, csekély költségráfordítással sikerült kialakítani, az informatikai háttér létrehozásához a legnagyobb ceglédi munkaadó, az Infineon is hozzájárult. A szomszéd helyiségben a városi polgárőröknek és a közterület-felügyelőknek alakítottak ki melegedőt. 

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...