18.2 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Körzeti megbízottak a problémás városrészeken

Átadták a ceglédi Csengeri szélen a körzeti megbízotti irodát. Mint emlékezetes, tavaly augusztusban szélsőjobboldali szervezetek próbálták megfélemlíteni a helyi lakosságot, ám összecsapás, atrocitás a rendőrség időben történő beavatkozásának köszönhetően nem történt. A város ezt követően intézkedési tervet dolgozott ki a bűnmegelőzés és a lakosság biztonságérzetének növelése érdekében – ennek a részeként hozták létre a körzeti megbízotti irodát.

Egy másik, hasonló gondokkal küzdő városrészben, az Ugyerben szintén hamarosan kialakítanak egy KMB irodát. – mondta el az átadáskor Földi László polgármester. A következő hónapokban várhatóan a városban dolgozó rendőrök létszámát is sikerül fejleszteni, és kérték a Belügyminisztérium segítségét, hogy lovasrendőrség is segíthessen Cegléden. Az elmúlt hetekben hét új gépkocsit, köztük terepjárót is kapott a városi rendőrség, hogy a nehezen járható utakon is tudjanak közlekedni, a jövőben pedig tíz új térfigyelő kamera felszerelését tervezik – egyet közülük a Csengeri városrészen. 

A ceglédi rendőrkapitány, Török Csaba arra biztatta a lakosságot, hogy bátran tartsák a kapcsolatot a szolgálatot teljesítő rendőrökkel, forduljanak hozzájuk bizalommal. Kiemelte, hogy a bűnmegelőzés leghatékonyabban a lakosság, a rendőrség és a polgárőrség együttműködésével valósulhat meg. A körzeti megbízotti iroda létrehozása az összefogásnak egy szép példája –tette hozzá a városi rendőrkapitány.

Az irodát egy önkormányzati ingatlanban, csekély költségráfordítással sikerült kialakítani, az informatikai háttér létrehozásához a legnagyobb ceglédi munkaadó, az Infineon is hozzájárult. A szomszéd helyiségben a városi polgárőröknek és a közterület-felügyelőknek alakítottak ki melegedőt. 

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...