15.4 C
Cegléd
2024. május 3. péntek
spot_img

A csap

 

Nyomasztó álmomban azt láttam, hogy az Öregszőlőben áll a víz. Felszínes intézkedésekkel, ároktisztítással próbálják csak a felszíni vizet elvezetni. A magas talajvizet, pedig mint megszokott, kötelezően elfogadható – ha tetszik, ha nem – dologként kívánják beállítani. Az Öregszőlőben élők, és ott hétvégi házzal, kerttel rendelkezők vegyék tudomásul ezt a rendszeresen ismétlődő – nyugodtan nevezhetjük – természeti csapást. 

Álmomban forgolódva felidéztem, hogy sok évvel ezelőtt a Budai és a Nagykátai út kereszteződésében beépítettek egy csőrendszert az Öregszőlői talajvíz levezetésére. Ez egy ideig, mint egy csap, hatékonyan működött. Azóta a balesetek miatt időnként átterelt kamionforgalom, vélhetően összeroppantotta. A karbantartása is jó ideje elmaradt. A víz még csak nem is szivárog a kivezető csövön. 

Ha egy illetékes intézkedne, hogy ismét eredményesen működjön ez a talajvíz elvezető rendszer, akkor az Öregszőlői tulajdonosok közül sokan köszönettel említenék a nevét. 

Élesen csörgött az ébresztőóra. Szememet dörzsölve azon gondolkodtam, ez most egy rossz álom volt, vagy ez maga a valóság!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...