14.7 C
Cegléd
2024. május 26. vasárnap
spot_img

A csap

 

Nyomasztó álmomban azt láttam, hogy az Öregszőlőben áll a víz. Felszínes intézkedésekkel, ároktisztítással próbálják csak a felszíni vizet elvezetni. A magas talajvizet, pedig mint megszokott, kötelezően elfogadható – ha tetszik, ha nem – dologként kívánják beállítani. Az Öregszőlőben élők, és ott hétvégi házzal, kerttel rendelkezők vegyék tudomásul ezt a rendszeresen ismétlődő – nyugodtan nevezhetjük – természeti csapást. 

Álmomban forgolódva felidéztem, hogy sok évvel ezelőtt a Budai és a Nagykátai út kereszteződésében beépítettek egy csőrendszert az Öregszőlői talajvíz levezetésére. Ez egy ideig, mint egy csap, hatékonyan működött. Azóta a balesetek miatt időnként átterelt kamionforgalom, vélhetően összeroppantotta. A karbantartása is jó ideje elmaradt. A víz még csak nem is szivárog a kivezető csövön. 

Ha egy illetékes intézkedne, hogy ismét eredményesen működjön ez a talajvíz elvezető rendszer, akkor az Öregszőlői tulajdonosok közül sokan köszönettel említenék a nevét. 

Élesen csörgött az ébresztőóra. Szememet dörzsölve azon gondolkodtam, ez most egy rossz álom volt, vagy ez maga a valóság!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...