19.7 C
Cegléd
2024. május 30. csütörtök
spot_img

TEKER-és szemétSZED-és

A jó idő beköszöntével a cserkészek is programot szerveztek a szabadba március első szombatjára. Kerékpárral indultak a termálfürdő melletti tóhoz. Ám a könnyed biciklizés mögött egy sokkal fontosabb dolog lakozott.

Aki a Budai úton járt, láthatta, hogy a hóolvadás után nem csak a tavasz első virágai bújtak elő, hanem a szeméthalmok is, melyek a kerékpárút mentén eléggé elszaporodtak. A lelkes fiatalok tekerés közben meg-megállva egy jó darabon megszabadították az árkok és a bicikliút környékét a hulladéktól. A munka végeztével elérték úticéljukat, ahol megebédeltek, játszottak egy kicsit, majd megfáradva, de egy tisztább útvonalon térhettek haza.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a Tuti Vegyesboltnak, aki frissítő üdítőitalaival támogatta a cserkészeket, illetve az ismeretlen hölgynek is, aki kedvesen érdeklődött felőlünk és örömét, köszönetét fejezte ki munkánk iránt.

Reméljük mások számára is példával szolgál a cserkészek akciója és még tisztábbá tehetjük együtt környezetünket. Végül pedig szeretnék Baden Powell, a cserkészet alapítójának szavaival élni: ”Igyekezzetek ezt a világot egy kicsit jobb állapotban magatok mögött hagyni, mint ahogy találtátok.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...