15.7 C
Cegléd
2024. május 28. kedd
spot_img

Birkózás a Parlamentben

A Fidesz, a KDNP, az MSZP és a Jobbik képviselői is támogatták március 5-én felszólalásaikban, hogy az Országgyűlés nyilvánítsa ki: fontosnak tartja, hogy a birkózás az olimpiai program része maradjon. A javaslat tárgyalásakor több kormánypárti politikus személyes élményeit és városának birkózóhagyományait idézte fel. Földi László felszólalásában ismét kérte a képviselők támogatását annak érdekében, hogy az Országgyűlés határozatban fogalmazza meg tiltakozását.

A határozati javaslat arra kéri fel a kormányt, segítse elő a Magyar Birkózó Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság más nemzetek szövetségeivel együtt folytatott lobbitevékenységét a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál azért, hogy a birkózást ne töröljék a nyári játékok programjáról.

Ugyanezen az ülésnapon az eddigi felnőttképzés elégtelenségéről beszélt Földi László, a Fidesz és a KDNP vezérszónokaként a törvény parlamenti vitájában, míg az MSZP és Jobbik felszólalói úgy vélték: szakmai aggályok vetődnek fel az előterjesztéssel kapcsolatban. A képviselő kifejtette: a felnőttképzési törvény újragondolásával azt szeretnék elérni, hogy növekedjen a támogatott képzések munkaerőpiaci eredményessége, javuljon az elhelyezkedési arány, minőségi tudást szerezzenek a résztvevők, a bizonyítvány pedig egyenértékű lehessen az iskolarendszerben szerzett szakképesítéssel. (Fotó: origo.hu)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...