18.7 C
Cegléd
2024. május 4. szombat
spot_img

Birkózás a Parlamentben

A Fidesz, a KDNP, az MSZP és a Jobbik képviselői is támogatták március 5-én felszólalásaikban, hogy az Országgyűlés nyilvánítsa ki: fontosnak tartja, hogy a birkózás az olimpiai program része maradjon. A javaslat tárgyalásakor több kormánypárti politikus személyes élményeit és városának birkózóhagyományait idézte fel. Földi László felszólalásában ismét kérte a képviselők támogatását annak érdekében, hogy az Országgyűlés határozatban fogalmazza meg tiltakozását.

A határozati javaslat arra kéri fel a kormányt, segítse elő a Magyar Birkózó Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság más nemzetek szövetségeivel együtt folytatott lobbitevékenységét a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál azért, hogy a birkózást ne töröljék a nyári játékok programjáról.

Ugyanezen az ülésnapon az eddigi felnőttképzés elégtelenségéről beszélt Földi László, a Fidesz és a KDNP vezérszónokaként a törvény parlamenti vitájában, míg az MSZP és Jobbik felszólalói úgy vélték: szakmai aggályok vetődnek fel az előterjesztéssel kapcsolatban. A képviselő kifejtette: a felnőttképzési törvény újragondolásával azt szeretnék elérni, hogy növekedjen a támogatott képzések munkaerőpiaci eredményessége, javuljon az elhelyezkedési arány, minőségi tudást szerezzenek a résztvevők, a bizonyítvány pedig egyenértékű lehessen az iskolarendszerben szerzett szakképesítéssel. (Fotó: origo.hu)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...