14.7 C
Cegléd
2024. május 26. vasárnap
spot_img

Öt szénmonoxid mérgezés 4 nap alatt

Szén-monoxid-mérgezés miatt összesen tíz embert kellett kórházba szállítani a hétvégén Pest megyében. – írja a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye. – Péntektől vasárnapig öt szén-monoxid-mérgezésgyanús esetet jelentettek a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási központjának.

Pénteken késő este Kistarcsán egy idős házaspár lett rosszul otthonában, majd később Sződön egy négytagú családon mutatkoztak a szén-monoxid mérgezés-tünetei. A kistarcsai épületben cserépkályhát, míg a sződiben kombinált gázcirkót használtak. A mentőszolgálat a mérgezésben érintett embereket kórházba szállította megfigyelésre. 

Szombat hajnal négy óra magasságában Gödön egy családi házban jelzett be a szén-monoxidmérő-készülék. Vasárnap reggel Pomázon lett rosszul két ember, kórházba szállították őket. A mentőszolgálat és a kórházi tájékoztatás szerint valamennyien különböző mértékű szén-monoxid-mérgezést szenvedtek. 

A további mérgezések elkerülése érdekében javasoljuk a lakosságnak szén-monoxid-érzékelő készülék használatát, ami hangosan jelzi, ha megnövekszik a gázkoncentráció. Az érzékelő használata akár életeket is menthet.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...