18.3 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Öt szénmonoxid mérgezés 4 nap alatt

Szén-monoxid-mérgezés miatt összesen tíz embert kellett kórházba szállítani a hétvégén Pest megyében. – írja a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye. – Péntektől vasárnapig öt szén-monoxid-mérgezésgyanús esetet jelentettek a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási központjának.

Pénteken késő este Kistarcsán egy idős házaspár lett rosszul otthonában, majd később Sződön egy négytagú családon mutatkoztak a szén-monoxid mérgezés-tünetei. A kistarcsai épületben cserépkályhát, míg a sződiben kombinált gázcirkót használtak. A mentőszolgálat a mérgezésben érintett embereket kórházba szállította megfigyelésre. 

Szombat hajnal négy óra magasságában Gödön egy családi házban jelzett be a szén-monoxidmérő-készülék. Vasárnap reggel Pomázon lett rosszul két ember, kórházba szállították őket. A mentőszolgálat és a kórházi tájékoztatás szerint valamennyien különböző mértékű szén-monoxid-mérgezést szenvedtek. 

A további mérgezések elkerülése érdekében javasoljuk a lakosságnak szén-monoxid-érzékelő készülék használatát, ami hangosan jelzi, ha megnövekszik a gázkoncentráció. Az érzékelő használata akár életeket is menthet.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...