15.7 C
Cegléd
2024. május 28. kedd
spot_img

Több tucat településen szolgáltat januártól az Ökovíz

Az Ökovíz Kft. 140 millió forintos forgóeszköz hiteléhez biztosított az önkormányzat ingatlanfedezetet a hétfői, rendkívüli testületi ülésen. A képviselő-testület arról is döntött, hogy a Kossuth Toborzó ünnepségsorozat eseményeinek finanszírozására 21 millió forintos pályázatot nyújt be a Nemzeti Kulturális Alaphoz.

A hitelre a tavalyi átalakítások következtében van szükség: a jogszabály szerint ugyanis csak azok a víziközmű-szolgáltatók működhetnek 2016 után is, amelyek legalább 150 ezer háztartásban biztosítják az ellátást. Az Ökovíznek hosszas tárgyalások eredményeként sikerült elérni, hogy számos település csatlakozott a ceglédi víziközmű-szolgáltatóhoz. A szolgáltatás ezeknek a településeknek jó részén januárban el is kezdődött. Az ellenértéket azonban, a kéthavi számlázás miatt csak később, március végétől tudják beszedni, ami átmeneti likviditási gondot okozott az Ökovíznek.

A vállalat a 140 millió forintos hitelt nem egy összegben veszi fel, hanem akkor, amikor szükség van rá. A hitelkeret szerződés egy évre szól, vagyis 2014. március 31-ig vissza kell fizetni.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...