21.2 C
Cegléd
2024. május 24. péntek
spot_img

„Életfa” vándorkiállítás

A ceglédi Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola  és Óvoda 5.a osztályos tanulói három hét alatt, hat helyen mutatták be alkotásaikat. A fák életéről, hasznáról és az őket veszélyeztető környezetszennyezésről szóló tablók elgondolkodtatók. Felhívják társadalmunk figyelmét, az udvaraink, kertjeink fáit is veszélyeztető forrásokról! Hogyan élték meg ezeket a heteket a gyerekek?

„Nagyon izgalmas hónapok vannak a hátunk mögött! Rengeteg információval gazdagodtunk, szorosabb lett a közösségünk, sokat nevettünk és megismertük egymást, egymás ízlését, kreativitását. Együtt készítettük el tablóinkat, együtt izgultunk a megnyitó műsorok előtt, együtt cipekedtünk és együtt izgulunk a verseny eredményességéért.

Sok gyerekkel, ovissal és felnőttel ismerkedtünk meg. Bejártuk Kocsért, megnéztük a gyönyörű tornacsarnokot, láttunk, még működő ágyút. Beszélgettünk polgármesterünkkel Földi Laci bácsival. Izgatottan vártuk Levente atyát, megmutattuk műveinket Cegléd főkertészének és megnézte kiállításunkat Dr. Surányi Dezső, a Magyar Tudományos Akadémia tagja! Három hét alatt több ezren látták személyesen tablóinkat, de a CTV híradásai, valamint a ceglédi és a nagykőrösi újságok is messze vitték kiállításunk képeit és azoknak mondanivalóját!”

A szavakat tett követte! A Zöldikék csapata faültetéssel zárta a „SzékelyKapuk-Zöldkapuk” közép-kelet-európai versenyt. A magas kőrisek, iskolánk Pesti úti szakaszát díszítik és néhány éven belül árnyat adnak a sétálóknak és az iskolásoknak.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...